Dupla részekkel jelentkezik A Fehér királyné

2015. július 16. 14:45 - AXN

Lebilincselő történet Anglia egyik legdrámaibb időszakáról

axn.jpgJúlius 18-tól szombat délutánonként dupla részekkel jelentkezik A Fehér királyné című drámasorozat. A Rózsák háborújának történetét ezúttal egy egészen szokatlan perspektívából, a történelem szálait mesterien irányító királyné szemszögéből ismerhetjük meg.

A Fehér királynét alakító Rebecca Fergusont januárban Golden Globe díjra jelölték alakításáért. Ferguson azonban nem csak a királyné szerepében mozog otthonosan: az ötödik Mission: Impossible film női főszereplőjeként hamarosan a mozivásznat is meghódítja.

A fehér királyné (The White Queen) című sorozat Philippa Gregory világsikert aratott a "The Cousins’ War" történelmi novellasorozatát dolgozza fel, konkrétan a "The White Queen", a "The Red Queen" és a "The Kingmaker's Daughter" című műveket.

1455 és 1485 között a York- és a Lancester-dinasztia, a fehér és a vörös rózsa véres háborút vívott egymással az angol koronáért. A fehér királyné című sorozat a történelmi eseményeket három hatalomra vágyó nő, Elizabeth Woodville, Margaret Beaufort és Anne Neville szemszögéből ábrázolja, és nagy hangsúlyt fektet a színfalak mögött zajló intrikák és politikai játszmák bemutatására.

A történet szerint Elizabeth Woodville (Rebecca Ferguson) egy gyönyörű, Lancester-párti családból származó nemes asszony, akinek férjét az évek óta tartó Rózsák háborúja során megölték, birtokait pedig jogtalanul elorozták. Elizabeth a York-ház ifjú, jóképű királya, IV. Edward (Max Irons) színe elé járul, és arra kéri őt, hogy orvosolja az elkövetett jogtalanságot.

Edward és Elizabeth első pillantásra egymásba szeretnek, és hamarosan titokban össze is házasodnak. A frigynek azonban nem örülnek a királyi udvarnál. Warwick (James Frain), Edward nagybátyja – akinek a segítségével Edward a trónra került – eddig abban reménykedett, hogy a fiatal királyt a befolyása alatt tarthatja, és egymaga kormányozhatja majd az országot. A "királycsináló" Warwick mérhetetlenül csalódott, amiért keresztülhúzták a számítását. Új cselszövést tervez, amelyben lánya, Anne Neville (Faye Marsay) is szerepet kap.

Edward és Elizabeth szerelmét azonban mások is ferde szemmel nézik. Az immár "fehér királyné" sokak szemében tüske. Margaret Beaufort (Amanda Hale) például meg van győződve arról, hogy az ő fia, az ifjú Henry Tudor Anglia jogos, Isten által kiválasztott királya.

Míg a férfiak a csatamezőn harcolnak, az igazi hadat ezek a nők viselik. Kezükbe veszik a sorsukat egy olyan időben, amikor csupán a feleség vagy az anya szerep volt elérhető számukra.

Szerintem rendkívüli dolog elmesélni női szemszögből egy korábban már elmesélt történetet. Három erőteljes nő vívja meg ugyanazokat a harcokat, küzd a koronáért és a hatalomért a gyermekei és a saját biztonsága érdekében – mesélte egy interjúban az Elizabethet játszó Ferguson.

A fehér királyné – július 18-tól szombat délutánonként dupla részekkel az AXN műsorán!

emTV.hu // AXN

facebook.jpg

zzepg_fav.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr827632782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása