Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Kirúgások az állami médiánál

A Duna Médiaszolgáltatónál ma többeknek felmondtak

2015. augusztus 03. - Ádám // emTV.hu

mtva.jpgAhogy arról korábban mi is beszámoltunk, egy hónappal ezelőtt Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. néven egyesült a négy közszolgálati médiavállalat, melyek munkatársai közül ma sokaknak felmondtak. Úgy tudjuk, hamarosan további munkatársaitól válik meg a Médiaszolgáltató.

mtva_duna.jpg

Információink szerint ma első körben tucatnyi korábbi Magyar Rádió, Magyar Televízió, Duna Televízió, MTI alkalmazottnak mondott fel a Duna Médiaszolgáltató és további kirúgások várhatóak a cégnél.

A nem csoportos létszámleépítés keretein belül menesztett munkatársakkal kapcsolatban kérdeztem az MTVA-t arról, hogy nagyságrendileg hány főt érintenek a felmondások, illetve, hogy az érintett kollégák milyen munkakörökben dolgoztak.

"A Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezetése az egy hónapos működése során megállapította, hogy a gazdasági területen dolgozó munkatársak létszáma túl magas. Elsősorban őket érintette a mai munkáltatói, rendes felmondás. A mai nap (2015. augusztus 3.) folyamán tizenkét fő kapta meg a felmondását, ami kevesebb, mint az összlétszám tíz százaléka. A későbbi működés során dől el, hogy szükség lesz-e még bizonyos korrekciókra"közölte az MTVA Sajtóosztálya az emTV.hu-val.

Az Osztrák Hírügynökségnek adott válaszukból az is kiderül, jelenleg körülbelül százötven munkavállalója van a Duna Médiaszolgáltatónak.

emTV.hu // fotó Vajda József / Népszava

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr607676190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása