Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Itt a Halálos iramban rendezőjének új sorozata

A népszerű géniusz, Walter O’Brian történetét dolgozza fel

2015. november 06. - AXN

axn.jpgAz oktondi macsók ideje lejárt, ma már a géniuszok testesítik meg a férfiideált! A Skorpió – Agymenők akcióban hétfőtől végre Magyarországon is látható, és igazi lángelméket hoz a mindennapjainkba. A sorozat ötlete valós történeten alapszik; a géniusz, Walter O’Brian történetét dolgozza fel.

A sorozat ötlete valós történeten alapszik, az Egyesült Államok Belbiztonsági Minisztériuma beszervezi Walter O' Briant és különc zsenikből álló csapatát, hogy segítsenek felvenni a harcot a világ csúcstechnológiai veszélyei ellen. A különleges egység a Skorpió fedőnevet viseli.

A színészekre rendkívüli hatást gyakorolt az eredeti, valóban létező Skorpió elnevezésű cég története: "A Skorpió csapata olyan dolgot vitt véghez, amelyről nehéz elhinni, hogy igaz lenne. Annyira hihetetlennek tűnik szinte minden, amit csináltak, mintha egyenesen egy izgi sorozat számára találták volna ki őket. Mi csupán eljátsszuk azt, ami a valóságban megtörtént: az élet túlszárnyalja a képzeletünket" – nyilatkozta a forgatáson Katharine McPhee, aki a sorozatban Page-et, a különc zsenik és a külvilág közötti kapcsolattartót játssza.

A történet szerint Walter O’Briant, a különc zsenit, évekkel ezelőtt kihasználták és átverték. Walter annak idején a Nemzetbiztonsági Minisztérium számára kidolgozott egy programot, amelyről azt hitte, humanitárius célokat fog szolgálni. A kormány a szoftvert végül egy iraki bombázásnál vetette be, amely kétezer civil áldozatot követelt. Ez az esemény súlyos teherként nehezedik Walter lelkiismeretére.

O’Brian 197-es IQ-val rendelkezik, a világ egyik legintelligensebb embereként tartják számon, akire már tini korában felfigyelt az amerikai kormány. A sorozatban Elyes Gabel (magyar hangja Papp Dániel) alakítja a géniuszt, akinek nagy segítséget nyújtott Walter a karaktere kidolgozása során: "Brian igen öntudatos ember. Képes teljes őszinteséggel, minden szégyenkezés nélkül elemezni saját magát. Olyan volt számomra, mint egy nyitott könyv. Még egy titkot is megosztott velem: Brian olyan kiválóan tudja imitálni az érzelmeket, hogy már saját magát is képes megtéveszteni."

A Skorpió további tagjai: Sylvester Dodd (Ari Stidham, magyar hangja Szűcs Péter Pál), statisztikai guru, Happy Quinn (Jadyn Wong, magyar hangja Csifó Dorina), a technikai zseni, és Toby Curtis (Eddie Kaye Thomas, magyar hangja Karácsonyi Zoltán), világklasszis pszichiáter, aki rendkívüli módon olvas az emberek elméjében. A csapattagok különös ismertetőjele, hogy valódi kockák, emiatt pedig kissé nehezen találják meg a hangot a hétköznapi emberekkel. Szerencsére akad egy "tolmácsuk” is, Paige (Katharine McPhee, magyar hangja F. Nagy Erika). A küzdelmes életű, egyedülálló anya két munkahelyen is tartja a frontot, hogy eltarthassa tanulási nehézségekkel küzdő autista fiát, akiről kiderül, számos zsenire jellemző vonással bír.

A belbiztonságiak Cabe Gallo (Robert Patrick, magyar hangja Németh Gábor) nyomozón keresztül tartják a kapcsolatot a Skorpióval. Cabe - aki O’Brianhez hasonlóan nehéz emléket hordoz magában a múltjából – egyik ámulatból a másikba esik a fiatalok zsenialitását látva.

A Skorpió tagjai Cabe segítségével igazán testhezálló feladatra lelnek: kivételes képességeikkel a világ biztonságát szolgálják, miközben olyan közösségben élhetnek, ahol a különcség a norma. A modern technológia teljesen körbevesz minket, és egyre jobban áthatja az életünket – előnyeivel és hátrányaival együtt. Walter célkitűzése, hogy képességeit a társadalom szolgálatába állítsa.

Szinkronrendező: Kosztola Tibor

Skorpió – Agymenők akcióban premier hétfőm 21:05-kor az AXN műsorán!

emTV.hu // Lounge Communication

fb.jpg

zzepg_fav.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr888055820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása