Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A kínai nagy fal története

Milyen hosszú, mi tartja össze és hány darab van belőle valójában?

2016. április 21. - emTV.hu

spektrum.jpgA kínai nagy fal legismertebb kutatója, William Lindesay a közelmúltban elképesztő felfedezéseket tett. A Pekingben élő geográfus, kutató és író, 1987 óta tanulmányozza az építményt. Legújabb felfedezéseiről ő maga mesél A kínai nagy fal története című egyórás műsor premierjében.

a_kinai_nagy_fal_tortenete.jpg

A kínai nagy fal története című műsor számos, eddig ismert adatot felülír: A Lindesay vezette kutatás során a közelmúltban bonyolult műszereket hordozó, légi térképezéshez és térhatású modellezéshez használt ötkamerás drónok segítségével döbbenetes adatokat nyertek a kutatók: kiderült, valójában nem egy, hanem sok, legalább tizenhat falról van szó. A legújabb mérési adatok szerint a kínai nagy fal hossza is nagyobb, mint eddig hittük: teljes hossza huszonegyezer kilométer, ami csaknem fele az Egyenlítő hosszának, de nagyobb az Északi-és Déli-sark közti távolságnál. Megismerhetjük a speciális jelzőrendszert, melynek segítségével a tornyok őrei figyelmeztették egymást a közelgő veszélyre. Továbbá, megtudhatjuk, hogy egy teljesen hétköznapi dolog, nevezetesen a ragacsos rizs az a fehér színű anyag, aminek köszönhetően a Kínai nagy fal ma is rendíthetetlenül áll.

A kínai nagy fal története premier ma 22:00-kor a Spektrum műsorán!

emTV.hu // Spektrum

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr908651504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása