Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Vasárnap érkezik az Édesvízi szörnyek nyolcadik évada

Florida partjainál egy ijesztő lény terrorizálja az embereket

2016. július 15. - emTV.hu

discovery_channel.jpgJeremy Wade extrém horgászt semmilyen rémisztő történet nem tartja vissza attól, hogy a helyszínre utazzon és feltárja az okokat. Vasárnap esténként az Édesvízi szörnyek a nyolcadik évadával tér vissza, melyben Jeremy ezúttal az óceánban kutat lenyűgöző és rémisztő vízi élőlények után.

Az édesvízi detektív, felfedező, biológus és extrém horgász Jeremy Wade három évtizede keresi a világ vizeiben azokat az emberevőket, amelyek a folyók és tavak felszíne alatt rejtőznek, sokszor a világ legbarátságtalanabb helyein. Most ezt a páratlan tudást arra fogja használni, hogy belevesse magát az óceánok birodalmába, amely számára és az Édesvízi szörnyek nézői számára is ismeretlen még. Ezen a területen pedig nincs hiány rejtélyekben.

Legyen szó minél hihetetlenebb vízi támadásról, Jeremy Wade érdeklődését annál inkább felkelti a történet. Az elmúlt években bejárta a világot és a különösebbnél különösebb halak mellett más, ijesztőnek ható élőlényeket is felkutatott: elutazott Dél-Amerikába, hogy az anakondákról forgasson, Japánban egy óriási szalamandrára bukkant, krokodilok pedig alkalmanként szintén a műsora szereplői. Az Édesvízi szörnyek új évadában azonban az édes vizeket lecseréli sósra, és az óceánban minden eddiginél gyilkosabb lények után kutat.

"Ebben az évben a szörnyek többségének, akikkel találkoztam, hatalmas fogai vannak, amelyekkel könnyedén meg tudnak harapni. Az új évad egyik újdonsága a méreg. Léteznek olyan állatok, amelyek nem túl nagyok ugyan, de nagyon erős mérgük van, amely embereket tud ölni. Többet akartam megtudni ezekről. Meg akartam nézni őket közelebbről, de anélkül, hogy bajba keverném magam."

Jeremy Wade sorozata több egy halászműsornál, a detektív történetek sémájára felfűzve tanítja a nézőket a vizek élővilágáról. Megmutatja, hogy a legjobb módja az ijesztő dolgok kezelésének az, ha szembenézünk velük.

"Ezek a halak ártani képesek az embereknek, de ha többet megtudunk róluk, akkor megérthetjük, hogy miért támadnak néha embereket. Általában önvédelemről van szó, vagy csak hibáznak, mert nem látnak jól a ködös vízben, vagy éppen a kicsinyeiket védik. Ha többet megértünk velük kapcsolatban, akkor biztonságosan mehetünk a vízbe."

Jeremy saját bevallása szerint történelmet írtak az egyik epizódban: az évad első részében rögtön Florida partjaihoz utazik, ahonnan rémisztő hírek érkeznek egy lényről, amelyik terrorizálja az embereket. Ezt követően a Bahamákon nyomoz tovább, ahol az emberek a Luscának nevezett félig cápának, félig polipnak tartott élőlényről suttognak – ami biztos, hogy valami az úszókat a mélybe ragadja a Paradise Island-et körülvevő víz alatti barlangoknál. Majd a mexikói Cortez-tengeren ereszkedik a mélységbe, mikor több bejelentés érkezik egy mélyvízi sorozatgyilkosról.

Édesvízi szörnyek VIII premier vasárnap 22:00-kor a Discovery Channel műsorán!

emTV.hu // LWp Kommunikáció

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr268891644
süti beállítások módosítása