Most hétvégén megállás nélkül, két napon át egyetlen téma körül forognak majd a műsorok: ez pedig a sütés, a péksütemények, a kenyér. A rendhagyó hétvége A kenyér lelke címet kapta, és számos premiert, köztük a TV Paprika vadonatúj, saját gyártású műsorát is elhozza.
Miért ne lehetne változatos a mindennapi kenyerünk? És miért ne süthetnénk meg mi magunk, otthon a tönkölyös, diós, rozmaringos vagy éppen kovászolt kenyerünket? Mi lenne, ha nem ragadnánk le a felvágottas kenyérnél? Ha házi borkorcsolyára cserélnénk a chipset? Vagy ha a magunk alkotta bagelt csomagolnánk tízóraira? Erről szól az augusztus 20-ai ünnepi hétvége a TV Paprikán. Nézzük a műsorkínálatot.
Ezen a hétvégén mutatkozik be a TV Paprika újdonsága, a Paprika Pékség. Az ország négy kiváló és ismert péke-cukrásza most nem a saját sütödéjében, hanem a TV Paprika konyháján süt-főz, pontosan olyan körülmények és kellékek közt, mint egy hétköznapi konyhában. Ők: Rosenstein Tímea, híres vendéglátó család tagja, a sütés, a desszertek, a tálalás művésze. A műsorban olyan izgalmas finomságok kerülnek ki a keze alól, mint a bagel vagy a megunhatatlan almás pite.
Kovács Beának nem oly messze Budapesttől saját műhelye van, amelyet nem pékségnek, hanem pékességnek hív. Mondják, övé a legjobb kenyér a Balaton körül, ami igazán nagy szó. A Paprika Pékségbe is döntően kenyereket hoz, nem meglepő. Tőle érdemes ellesni az igazi kovászos francia kenyér elkészítését, de garantáltan mindenki kedvence lesz a diós-mazsolás változat is.
Juhász Misi nem oly rég ügyvédként dolgozott, mára a pékmesterség a főállása. Olyannyira, hogy Budapesten egy csúcskategóriás belvárosi pékségben süt nap mint nap. A TV Paprika kedvéért a foccaccia és a csokis kalács fortélyait is bemutatja.
Vajda József családi pékséget vezet, amelyben vallják: a természettel összhangban kell alkotni, minden nap egyre jobb kenyeret. Ehhez pedig nem kell más, mint kiváló minőségű liszt, víz, só, kovász és egy csepp szeretet. A teljes kiőrlésű rozskenyér vagy a vajas kifli illata és íze páratlan lesz.
Négy pékünk kedvenc receptjei mellé, vagy épp a frissen sült pékárukból Dános Tamás profi hobbiséf, a műsor házigazdája készít finomat, legyen az füstölt lazacos bagel vagy épp kalácsfelfújt.
A TV Paprika nonstop A kenyér lelke hétvégéjén Gordon Ramsay főzőkurzusa elmaradhatatlan lesz – a sztárséf a klasszikus morzsasütivel kezd, de fokhagymás kenyeret is süt majd a bárányragu mellé. Sok háziasszony példaképe Martha Stewart, akitől érdemes megtanulni az égetett tészták, töltött édes finomságok, piskóták, bögrés sütik és a házikenyér titkát is, lépésről-lépésre. De ezen a hétvégén a TV Paprika bemutat két angol fiatalembert is, akik testvérek: az egyikük pékmester, a másikuk hentes. A Pékfivérek műsorukban pedig mesterien ötvözik a kenyeret a húsfélékkel.
Az új kenyér ünnepén érdemes lehet szétnézni egy kicsit: a világ egyes részein hogyan sütik a kenyeret? Paul Hollywood mindennapi kenyere éppen ez a műsor lesz. Paul a világ kenyereinek titkait mutatja majd be, vagyis azt, hogyan süssünk kovásszal, mitől ellenállhatatlan a citromos-narancsos szicíliai édeskenyér vagy épp hogyan süthetjük meg a ciabattát és a bagettet otthon is, egyszerűen.
Paprika Pékség szombaton és vasárnap 11:00-kor a TV Paprika műsorán!
négy-négy epizóddal / további dupla részek hétfőn 21:00-kor
Mindörökké Gordon szombaton 10:00-kor és 19:00-kor a TV Paprika műsorán!
Pékfivérek szombaton 8:30-kor a TV Paprika műsorán!
további epizódok a hétvégén több alkalommal
Paul Hollywood mindennapi kenyere szombaton 9:00-kor a TV Paprika műsorán!
további epizódok a hétvégén több alkalommal
Martha Stewart – Sütivilág szombaton 14:00-kor a TV Paprika műsorán!
további epizódok vasárnap 10:00 és 18:00-kor
emTV.hu // TV Paprika