Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Jön az Archer hetedik évada

Vagány kémnőt tart példaképének Pikali Gerda

2016. augusztus 22. - emTV.hu

comedy_central.jpgPikali Gerdát  nyáron sem viszi túlzásba a pihenést, a dalmát tengerpartról szinte egyenesen a szinkronstúdióba vitt az útja, hogy friss energiával feltöltekezve kölcsönözze hangját a Comedy Centralon csütörtökön új évaddal jelentkező Archer című animációs sorozat karakán ügynöknőjének.

A különös kémszervezet mindennapjait nyers humorral ábrázoló sorozat három éve fut a Comedy Central műsorán, Lana Kane titkos ügynök hangja pedig kezdetben fenntartásokkal kezelte a szókimondó sorozatot: Időbe telt, mire megbarátkoztam az Archer stílusával. Főleg a trágár szavakat kellett megszoknom, hiszen Lana is gyakran rendesen megmondja a magáét – vallotta be Gerda. "Az viszont már az elején is egyértelmű volt számomra, hogy a sorozat a maga műfajában nagyon profi munka, és a nézői visszajelzések alapján az is kiderült, hogy rengetegen, meglepően széles közönségrétegből rajonganak érte. A kollégáimmal is jókat nevetünk felvétel közben, egy ilyen munka mindig feldobja az embert."

Pikali Gerda belevaló nőnek, a külső adottságait és egyéniségét tekintve is pozitív karakternek tartja a tolmácsolásában megszólaló Lana Kane-t, de nem ő az egyetlen számára szimpatikus karakter a sorozatban. "Így kell kinéznie egy nőnek! Irigylésre méltó a külseje, de nem pálcika vékonyságú, darázsderekú alkat, hanem hasonlít egy itt-ott gömbölyded, hús-vér nőre. Nemcsak a szépségével hódít; szerintem ő a legépeszűbb szereplő az ügynökségnél. Higgadt, a legtöbb szituációban jól reagál. Ő az, aki az őrültek között gondolkodik, megvan a magához való esze, és közben nagyon vagány, belevaló csaj is. Csípem az ilyen karaktereket! De egyik nagy kedvencem Pam, az őrült HR-es, és bírom Malory-t is"

pikali_gerda.jpg

A színésznő egyébként húsz éve szinkronizál, de még mindig imádja csinálni. "Most már azonnal fel tudom venni a ritmust, gyorsan felmérem, hogy milyen a karakter eszköztára, és mit tudok én pluszban hozzátenni. Ez a típusú munka is színészi kihívást jelent, ugyanolyan szerep, mintha a színpadon vagy a kamera előtt dolgoznék. Izgalmas folyamat, amikor a rendezővel együtt kitaláljuk, hogyan hozhatom ki a legtöbbet és a legjobbat a figurából. Kifejezetten élvezem például a rajzfilmes munkákat. A Rio 2 kapcsán úgy hívtak fel, hogy Gerda, ezt neked kell megcsinálni! Egy nagyon gyorsan rappelő lajhárról volt szó: technikailag nagyon bonyolult volt, de könnyedén megoldottam, és ez jó érzés" – mesélt a szinkronmunka kulisszatitkairól Gerda, akire a hetedik évad munkálatait követően újabb filmes és színházi feladatok várnak: szeptemberben folytatódik a Jóban Rosszban forgatása, de a Váci Dunakanyar Színházban, valamint a József Attila Színházban is több bemutatóra készül.

Néhányan kérdeztétek, hogy vissza tér-e Németh Borbála, de a Cherylt továbbra is Mezey Kitti szinkronizálja majd.

Archer VII premier csütörtökön 21:30-kor a Comedy Central műsorán!

emTV.hu // Red Lemon Media

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr4811356628
süti beállítások módosítása