Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Új történelmi sorozat érkezik a Szulejmán alkotóitól a TV2-re

A szultána

2016. augusztus 30. - emTV.hu

tv2.jpgA látványos széria az I. Szulejmán szultán utáni időkbe viszi el a nézőt, bemutatva Kösem szultána életét, aki Hürrem szultána mellett az egyik legnagyobb női vezető volt az Oszmán Birodalom történetében. Kösem szultána izgalmas élete szeptember 13-tól keddenként lesz látható a TV2-n.

A főszerepben Beren Saat látható, akit a hazai közönség már ismerhet a Tiltott szerelem című sorozatból, míg Kösem gyermekkori énjét Anastasia Tsilimpiou alakítja. A magyar szinkron is népszerű nevekben jeleskedik: Kovács Nóra, Vágó Bernadett, Szatory Dávid és Nagy Ervin kölcsönzi a hangját a török szereplőknek. A magyar hangok teljes listáját megtalálod a Műsorvízió blogon!

Kösem szultána meghatározó alakja volt annak az időszaknak a történelemben, amit a nők szultanátusaként tartunk számon. Ez a korszak Hürrem szultánával kezdődött, és Kösem halálával ért véget 1651-ben.

A történet főszereplője Nasia egy tizenhárom éves görög lány, aki idilli életet él Tinosz szigetén. Egy őt ábrázoló festmény a Topkadi Palotába kerül, és a frissen trónra lépett szultán, Ahmed elsőre beleszeret a képen látható lányba. Később Safiye szultána a palotába hozatja a lányt, akit Ahmed szultán trónlépési ajándékának szánt. Nasia a szultán kedvence lesz, ám hamarosan megtapasztalja, milyen intrikák és harcok folynak a palotán belül a hatalom megszerzéséért. Bátor fellépésével kivívja az elismerést, és később Kösem szultána néven az oszmán történelem egyik leghatalmasabb asszonya lesz.

A szultána premier szeptember 13-án kedden 22:00-kor a TV2 műsorán!

emTV.hu // TV2

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr6311662142
süti beállítások módosítása