Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Az Oscar-díj jegyében telik az október a Filmcafén

A sor A felolvasóval indul ma este

2016. október 07. - emTV.hu

filmcafe.jpgPéntek esténként kilenc órától az elmúlt évtizedek legsikeresebb filmjeit és sorozatait műsorára tűző Filmcafé a mozirajongók igényeit figyelembe véve szeptember óta már A hét filmje sávba gyűjtve mutatja be a hét legjobbjait. Péntek esténként pedig Oscar-díjas színészek és filmek kerülnek terítékre.

A sor A felolvasóval indul ma este. A 2008-as, második világháború után játszódó filmben egy furcsa pár titkos és szenvedélyes viszonyából kibontakozó történetét ismerhetjük meg. Kate Winslet a kamasz fiút elcsábító Hanna karakterének megformálásával nem csak az Oscar-díjat érdemelte ki, de a BAFTA díját, az Európa Filmdíjat és a Golden Globe-ot is hazavihette.

Az Erin Brockovich – Zűrös természet címszereplőjeként Julia Roberts kapta meg a fenti három elismerést. A város vízkészletének szennyezése ellen küzdő háromgyerekes édesanya történetét feldolgozó film főhőse a való életben a mai napig komoly környezetvédelmi aktivista. A filmet október 28-án vetíti a csatorna, promó itt!

A két évvel ezelőtt elhunyt Oscar-díjas Robin Williams előtt két korábbi munkájával tiszteleg a csatorna. A szintén második világháborús, Hazudós Jakab című film október 14-én kerül képernyőre, promó itt! Jakab a lengyelországi gettóban élő rabokat egy rádión keresztül szórakoztatja.

A halászkirály legendájában Robin Williams pedig már a hajléktalan, egykor elismert professzor bőrébe bújva keresi a boldogságot október 21-én, promó itt! A színészlegenda ebben a filmben nyújtott alakítását Golden Globe-díjjal jutalmazták.

A felolvasó premier ma 21:00-kor a Filmcafé műsorán!
október 14. 21:00 Hazudós Jakab
október 21. 21:00 A halászkirály legendája
október 28. 21:00 Erin Brockovich – Zűrös természet

emTV.hu // AMC

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr8911778715
süti beállítások módosítása