Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Holnap éjjel indul az NHL idei szezonja Spíler TV-n

Csütörtök hajnalban indul az észak-amerikai jégkorong-bajnokság

2016. október 11. - emTV.hu

spilertv.jpgAz AMC családhoz tartozó Sport TV helyett a 2016-17-es NHL szezont már az adófizetők forintjából felpumpált Vajna András filmügyi kormánybiztos tulajdonában álló TV2 Csoport férfiaknak szánt csatornája, a például a Telekom és a DIGI hálózatában nem is fogható Spíler TV adja.

nhl.jpg

A világ legerősebb bajnokságában huszonhárom amerikai és hét kanadai székhelyű csapat vesz részt. Az alapszakaszban mindegyik gárda nyolcvankét meccset játszik, a rájátszásba a tizenhat legjobb mérleggel rendelkező jut be, onnantól kezdve két ágon, négy nyert meccsig tartó egyenes kieséses párharcokkal menetelnek a végső győzelemért.

A nyertesnek járó Stanley Kupa Észak Amerika legrégebbi sport trófeája, mindig az aktuális győztes rendelkezik vele, a sport világában egyedülálló módon – a hagyományoknak megfelelően – a bajnokcsapat minden játékosa egy napra hazaviheti a világ leghíresebb serlegét.

Míg a kanadai hokiválogatott uralja a világ jégkorongját, NHL csapataik az elmúlt években adósak maradtak a kiemelkedő sikerekkel. Éppen ezért a nyáron, a hagyományosan legmagasabban jegyzett kanadai franchise-ok olyan erősítésekbe kezdtek, amivel idén talán meg tudják törni az 1993 óta tartó átkot. A sportág legnagyobb aktuális tehetsége, a tizenkilenc évesen minden idők legfiatalabb csapatkapitányának megválasztott Connor McDavid, az Edmonton Oliers-t szeretné mihamarabb a régi nagy sikerek magasságába repíteni. A címvédő Pittsburgh Penguins a világ jelenlegi egyik – ha nem a legjobb – játékosa, Sidney Crosby vezérletével olyan tettre készül, ami a kilencvenes évek vége óta nem sikerült bajnokcsapatnak: a duplázásra. A kihívók között lesz a tavalyi alapszakasz győztes Washington Capitals, a világ másik legjobbjával, Alexandr Ovecskinnel az élükön.

A csatorna minden mérkőzésnapon közvetít, ami összesen közel háromszáz élő adást jelent majd a szezon során. A teljes meccsek mellett minden nap szerepel majd gólösszefoglaló is a kínálatban. Összességében ez azt jelenti, hogy a várható hatezer-ötszáz gól közül egyről sem marad majd le senki.

A mérkőzéseket Léderer Ákos és Hetthéssy Zoltán közvetíti. "Nagyon rég óta várok arra, hogy egy ilyen bajnokságot is közvetíthessek. Ekkora mennyiségben még nem közvetítette egy csatorna sem itthon az NHL-t, ez hatalmas kihívás lesz!" – nyilatkozta Léderer Ákos.

"A jégkorong mellett szeretnék minél többet átadni az amerikai sportkultúrából a nézőknek. Az elmúlt években sikerült személyesen is találkozni egy-két olyan sztárral, akiket most közvetíteni fogok, és megígértem nekik, hogy ha egyszer megadatik a lehetőség, hogy közvetítsem őket, mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy felkészült legyek és szórakoztatni tudjam a nézőket. Az alap hokikérdésre pedig, hogy »hol a korong«, remélem egyre kevésbé kell majd válaszolnunk, mert mindenki velünk tart és egy idő után már jobban fogja látni, mint mi!" – mondta Hetthéssy Zoltán.

A Spíler TV a MinDigTV Extrán, a UPC Digital Gold kínálatában, az Invitel digitális kábeltévé és IPTV Családi csomagjában, a Tarr Kft Extra TV és Tarr MobilTV csomagjaiban és a PR-Telecom digitális kábeltévé platformján érhető el.

Ottawa Senators – Toronto Maple Leafs élő | csütörtök 1:00 | Spíler TV

emTV.hu // TV2

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr8811795889
süti beállítások módosítása