Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Folyamatosan megújulnak az RTL hír-és háttérműsorai

Vasárnaptól látványos díszletből jelentkezik a Híradó

2016. október 13. - emTV.hu

rtlklub.jpgBár az RTL főcsatornájára is ráférne már egy arculatváltás, most csak a Híradó, a Fókusz, a Házon kívül, a XXI. század, a Magyarul Balóval, a Portré és az Időjárás stúdiója újul meg. A ledfalaknak és a valóságot kiterjesztő virtuális grafikának köszönhetően a jövőben életre kelnek a hírek.

rtl_newnews.gif

Az RTL Klub virtuális stúdiójának látványát egyedülálló épített díszlettel kombinálták össze a tervezők, amelyet először október 16-án, a vasárnap esti Híradóban láthatnak majd a nézők. A megújult stúdióban, a modern látványvilágot ledfalak és ledes, egyedi vezérlésű világító fénysorok egészítik ki.

A tervezők olyan különleges anyagokkal dolgoztak, amelyeket a magas minőségű belsőépítészetben használnak, ám díszletekben nagyon ritkán. Ennek köszönhetően letisztult elegancia jellemzi a Híradó vizuális világát.

Az eddigi virtuális stúdió látványvilága épített díszlettel egészül ki, és olyan grafikával amely követi a kamera mozgását. Magyarországon egyedülálló módon, úgynevezett augmented reality (kiterjesztett valóság) technika is kapcsolódik az új grafikához. Hasonlóval egyébként az MTVA is próbálkozik, ezeket az effekteket az M4 Sporton "hologramként" szokták emlegetni. Ennek eredményeként a három dimenziós vizuális elemek az épített stúdióban jelennek meg.

A dinamikus látványvilágot egy különleges, felfüggesztett robotkamera is segíti (az egyik fenti képen), ami térben és síkban mozog, egyedi képi világot és dinamikát adva a híreknek.

A Híradó főcímzenéjét, Gömöry Zsolt Edda billentyűse komponálta. A szerzemény a jövőt idéző grafikához illeszkedik, amely vegyíti az elektronikus és a klasszikus hangzást.

Október 16-án a hírműsorok megújulása a Híradóval kezdődik és a hírigazgatóság többi műsorával folytatódik a következő hetekben.

Azt, hogy miképp zajlott a stúdió építése, megnézhetitek az RTL honlapján.

emTV.hu // M-RTL

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr2711802433
süti beállítások módosítása