Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Egymillió hektáros természetvédelmi területet támogat a Discovery

A WWF-fel közösen segíti a vadon élő tigrisek védelmét és növekedését

2016. október 21. - emTV.hu

discovery_channel.jpgA Discovery Communications bejelentette, hogy megállapodást kötött a WWF-fel, amelynek keretében a Indiában valamint Bhutánban egy közel egymillió hektáros természetvédelmi területet fog támogatni azzal a céllal, hogy segítse a vadon élő tigris populáció védelmét és növekedését.

"A tigriseket védő globális mozgalom épp most lett egymillió hektárral erősebb" – mondta David Zaslav, a Discovery Communications elnök-vezérigazgatója, amikor bejelentette az együttműködést. "A Discovery több mint 30 éve tárja kamerái segítségével a világ minden táján a nézők elé bolygónk szépségét és nagyszerűségét olyan műsorok segítségével mint a Bolygónk, a Föld és a Kihalás kora. Kameráink azonban sajnos azt is rögzítették mennyire sebezhető a természet és az állatok világa. Ma egy bátor lépést teszünk előre, az objektíven túlra, hogy fellépjünk az egyik legikonikusabb és legveszélyeztetettebb faj védelmében. Nem engedjük, hogy a szemünk láttára tűnjenek el a föld felszínéről ezek a csodálatos állatok. Ezért szeretnénk rávilágítani erre a sürgető problémára, és felhívni az emberek figyelmét világszerte közismert márkáink és platformjaink segítségével, azzal a céllal, hogy 2022-re elérjük, hogy a vadon élő tigrisek száma megduplázódjon."

A vadon élő tigrisek száma megdöbbentő mértékben, csak a múlt században kilencvenhat százalékkal csökkent, így kevesebb, mint négyezer tigris maradt a vadonban a természetes élőhelyek eltűnése és az orvvadászat térnyerése miatt. Ha megfelelően nagy területhez és elegendő zsákmányhoz jutnak, valamint megvédjük őket az orvvadászattól, a tigrispopuláció képes lesz megerősödni.

A Discovery egy határokon átnyúló élőhely védelmét támogatja, amelynek a WWF India és Bhután kormányaival együtt közös fenntartója. Ez lehetőséget ad a szakembereknek, hogy közelebbről tanulmányozhassák a tigrisek egészségi állapotát, és egyéb fontos tudományos adatokat gyűjtsenek róluk. A védett területen hatékonyabban léphetnek fel az orvvadászattal szemben, valamint jobban karban tudják tartani az élőhelyeket és az azokat összekötő vadösvényeket, amelyek elősegítik az állatok szabadabb mozgását.

Az a törekvés, hogy megduplázzák a tápláléklánc csúcsán elhelyezkedő faj, a tigrisek számát, más veszélyeztetett fajok védelmét is szolgálja, hiszen az az egészséges ökoszisztéma biztosítását segíti elő a közel egymillió hektáros területen. Amennyiben többet szeretnél tudni a C.A.T. Projektről, látogasd meg a discovery.com/projectCAT weboldalt.

Az élőhely védelmének támogatásával egyidejűleg a Discovery szándéka, hogy kreatív kapacitását, csatornáit és egyedülálló globális multi platformjait kiaknázva, hárommilliárd nézőt szólítson meg világszerte, megnyerve őket a WWF Tx2 projektjének támogatásához. Ez a program 2010-ben kezdődött, és célja, hogy 2022-re, a következő Tigris évére, kétszeresére növelje a vadon élő tigrisek számát a világon.

A Discovery saját gyártású társadalmi célú reklámokat és más műsoron belüli tartalmakat is fog készíteni a C.A.T. Projekthez, hogy felhívja a figyelmet a programra, és arra ösztönözze a nézőket az egész világon, hogy lépéseket tegyenek a vadon élő tigrisek védelme érdekében.

Elkötelezettségét megerősítve, a Discovery megkezdte egy új tigrisekről szóló dokumentumsorozat elkészítését Orlando von Einsiedel Grain Mediájával, a VIRUNGA Oscar-díjra jelölt producereivel közösen, amely a Discovery csatornáin világszerte 2018-ban kerül majd adásba.

A WWF erőfeszítései között szerepel további tigris-élőhelyek megőrzése is, mind a tizenhárom országban, ahol a tigrisek természetes élőkörnyezetükben fellelhetőek. Ehhez a tigrisek és prédáik alapos tudományos megfigyelésére és elemzésére van szükség, valamint arra, hogy az egész világon  sikerüljön az emberek figyelmét ráirányítani a tigrisek fennmaradásának fontosságára, az illegális vadkereskedelem felszámolására.

"A tigrispopuláció egy évszázada most először növekedett" – mondta el Carter Roberts, a WWF elnök-vezérigazgatója. "Ez a tény az élőhelyeken dolgozók és az állatvédők tigrispopuláció- növekedés iránti kivételes elkötelezettségét dicséri. A célok eléréséhez azonban még nagyobb mozgósításra van szükség. Azzal, hogy a  Discovery csatlakozott az élőhely védelmi programhoz elhivatottsága és kiemelkedő befolyása révén másokat is inspirálhat arra, hogy az ügy mellé álljanak."

emTV.hu // LWp Kommunikáció

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr2211827285
süti beállítások módosítása