Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Egy hamisítatlan szerb karácsonyi vacsora

Szerb, bolgár, magyar és román séf készíti az ünnepi vacsorát a TLC-n

2016. november 30. - Ádám // emTV.hu

tlc.jpgA szerbek szerint a jó zene, a jó italok és a jó ételek a boldog élet nélkülözhetetlen hozzávalói, karácsonykor is. A TLC ma induló régiós gyártású műsorában egy szerb, egy bolgár, egy magyar, és egy román séf mutatja be hétről hétre országának legízletesebb karácsonyi fogásait.

A legjobb karácsonyi vacsora első epizódjában Nenad Gladić – más néven Lepi Brka – főz. Főételként sviacha pitát készít többféle töltelékkel: sajttal, almával és szárított gyümölcsökkel. Nem maradhat el a hagyományos töltött paprika sem, ami viszont sokkal több, mint amire a hagyományos alapján gondolhatnánk. A gazdag töltelék ugyanis többek között kolbászból, szalonnából, dióból, gombából és póréhagymából áll. Jellegzetes szerb ünnepi fogás a lovačke šnicle sa šampinjonima is, amelynek magyar elnevezése: vadász steak csiperkegombával.

A harmadik adásban, december 14-én Jókuti András, a Világevő blog szerzője készít el egy összetéveszthetetlenül hazai vacsorát. Ebben a videóban (magyarul) beszél az otthoni szokásaikról. Azért emeltem ki, hogy magyarul, mert a sorozatot Bukarestben forgatták, angol nyelven, a magyar TLC-n a szokásos hangalámondással hallhatjuk. Jókuti Andrásnak saját maga lesz a hangja, míg a szerb Nenadnak Horváth-Töreki Gergely, a bolgár Ivánnak Jakab Csaba, a romániai Foa pedig Hamvas Dani.

A műsorban az ételeket a séfek egymásnak szolgálják fel, de mi is szavazhatunk a kedvencünkre a műsorhoz kapcsolódó microsite-on, ahol egyébként a menük receptje is elérhető lesz.

A legjobb karácsonyi vacsora című sorozatot a Discovery Networks International megbízásából a Paprika Latino Romania készítette. Executive producerként a Discovery Networks International oldaláról Charlotte Reid és Alexandra Tiganas, a Paprika Latino Romania oldaláról Adrian Boros vett részt a munkában. Ha pedig szívesen benéznétek a forgatás színfalai mögé, kattintsatok ide!

A legjobb karácsonyi vacsora (Szerbia)
premier november 30-án, szerdán 21:00-kor a TLC műsorán
Bulgária - december 7-én, Magyarország - december 14-én, Románia - december 21-én szerdán 21:00-kor

emTV.hu // LWp Kommunikáció // fb-fotó: Mihai Stetcu

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr6312010858
süti beállítások módosítása