Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Leleplező doku készült az elhallgatott igazlátó duóról

Geszti Péter sem tudja, hol lenne ma Zsolt és Rezső nélkül

2017. március 30. - emTV.hu

comedy_central.jpgA magyar zeneipar legnagyobb, idegen háttérhatalmak által vezérelt összeesküvésére derít fényt a Comedy Central, mely leleplező dokut forgatott a nagy hatású, méltatlanul elhallgatott duó, Zsolt és Rezső, egy zenei őstehetség és egy buzgó igazlátó kettősének pályafutásáról.

A történetük mögött megbújósokkoló igazságról pedig olyan hazai előadók mesélnek, mint Eckü, a Hősök rappere, Lovasi András, a Kispál és a Borz énekese, valamint Geszti Péter és Kozma Orsi. A Zsolt és Rezső – Az elhallgatott igazság április 1-jén este kilenc órától, a Comedy Club maraton után látható a Viacom humorcsatornáján.

A hazai zeneipar legnagyobbjai mind beismerik, hogy a Zsolt és Rezső formáció nélkül egészen más lenne ma a magyar könnyűzene. A Te szép szemű barna lény, a Távol messze Alaszkában és az Ismerek olyat című slágerek megálmodóira példaképként tekintő énekesek Győry S. Tamás újságíró, zenekritikus és Lévai Balázs producer, rendező, műsorvezető segítségével jártak utána a banda pályafutása mögött megbújt valóságnak.

Zsolt és Rezső gimnazista koruk óta együtt keresik a hangjukat, amivel felnyithatnák embertársaik szemét. Amikor már azt hihették, hogy meglelték, akkor szembe találták magukat azokkal, akik azok mögött állnak és mindent elkövetnek Zsolt és Rezső elhallgattatása érdekében. A gyíkemberek és a chemtrail igazságáról daloló duó kilátástalan szélmalomharcot vívott a magyar könnyűzene befolyásos háttéremberei által keltett ellenszéllel. Mégis elévülhetetlen hatást gyakoroltak az élvonalra.

"Egyszerűen kultikusak. Ha ők nem lettek volna akkor és ott, én ma biztosan valami teljesen mást csinálnék" – mesélte Geszti Péter, majd Lovasi András is hozzátette: "Na ha valakik, akkor ők kimondták. Én is próbáltam bekerülni hozzájuk még az elején, de nem kellett nekik basszusgitáros." A dokumentumfilmben még Kozma Orsi is beismeri, hogy miattuk kezdett el jazzel foglalkozni.

A Comedy Central a duó megalakulása előtti korszakra is visszatekint, hogy a rajongók teljes képet kaphassanak. Rezső kisgyerekként ment át élete legnagyobb személyiségformáló traumáján, elvesztette ugyanis az egyébként nagyon kedves földönkívüli barátait. Zsolt ekkor már befutott zenésznek számított – saját zenéivel sorra nyerte a versenyeket.

Zsolt és Rezső végül mégis egymásra talált, és hosszú évek munkája után úgy nézett ki, hogy az alter-rock, jazz, hip-hop stílusok tesztelése után a lakodalmas popban meg is találják az üzeneteiknek megfelelő hangot. Ám mégis éppen ekkor indult el a lejtőn a banda… Mi lehet annak a hátterében, hogy újságok, rádiók szűntek meg egy-egy nappal a velük készült interjúk megjelenése előtt, vagy hogy könnyű zenei programok fuccsoltak be közvetlen a fellépéseiket megelőzően? Ki akarja elhallgattatni a duót? A Comedy Central mindennek utánajárt.

"Műsoros kazettájuk reklámja láttán több száz megkeresés érkezett hozzánk a nézőktől, hogy Zsolt és Rezső CD-t vennének. Ez inspirált minket, hogy dokumentumfilmet forgassunk a fiúk pályafutásáról, munkásságáról, a buktatókról és az egymásra találásról. Nélkülük nem tartana ott a magyar zeneipar, ahol" – közölték a műsor producerei.

Zsolt és Rezső – Az elhallgatott igazság premier
április 1. szombat 21:00
Comedy Central

emTV.hu // a Red Lemon Media közleménye alapján

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr3912386719
süti beállítások módosítása