Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A Mélyvíz második évadának forgatásán jártunk

Kovács András Péter és Janklovics Péter ismét Endi és Palibá bőrében

2017. május 30. - Ádám // emTV.hu

Kovács András Péter és Janklovics Péter főszereplésével az elmúlt héten forgatták a Mélyvíz második évadát a Comedy Central számára. A rövid epizódokból álló sorozat idei szezonjában ezúttal a két humorista nem úszómesterek, hanem pincérek szerepébe bújnak.

melyviz2_kap.JPG

Aki látott már Comedy Centralt az megszokhatta, hogy a műsorszámok között úgynevezett shortok, azaz kisfilmek láthatók. Ennek legnagyobb hányada a csatorna promó csapatának keze munkáját dicséri, ám tavaly nyáron elindult a Kovács András Péter és Janklovics Péter főszereplésével készülő Mélyvíz, mely – ahogy arról elsőként beszámoltunk – idén újabb harminc epizóddal tér vissza a humorcsatorna képernyőjére. A cím a második évaddal kapcsolatban persze csalóka; a két humorista ugyanis ezúttal nem úszómesterek, hanem pincérek bőrébe bújnak, így inkább lenne helytálló a Mélytányér elnevezés. A sorozat továbbra is külső gyártásban készül, írója és rendezője Kovács András Péter, a kamera mögött Lovasi Zoltán. Ellátogattam az érdi forgatás első napjára. A fenti exkluzív videó, melyben először láthattok részletet a produkcióból, szintén akkor készült. A szpojler elkerülése végett egy több jelenetes szkeccs egy részletének felvételét mutatjuk meg.

Az első évadban a Janklovics Péter által alakított Palibá gyakorta inkább volt mérhetetlenül bunkó és arrogáns, mint szórakoztató. Ettől eltekintve jópofa volt, és mindenekelőtt remek kezdeményezés, ráadásul illik a Comedy Central kissé szürreális humorába. A sorozat ötletével egyébként Kovács András Péter kereste meg a csatornát: "Én mentem el a csatornához egy nagyon szépen kidolgozott prezentációval, de alig kezdtem bele, alig mutattam valamit, szinte végig sem kellett mondanom, már lelkesedtek" meséli KAP, majd hozzáteszi: "Igyekeztünk olyat kitalálni, ami nagy társadalmi támogatottságnak örvend, hiszen akár az ilyen standokról, akár az ilyen úszómesterekről mindenkinek van legalább egy gyerekkori élménye".

A Comedy Centralnak alapvetően két közönsége van; a napközbeni, akiknél háttérzajként van bekapcsolva, és az esti hardcore közönség, akik jóval vadabbak, jóval extrémebbek. Nehéz mindkét publikum ízlését eltalálni úgy, hogy a műsor gyakorlatilag egész nap adásban van. "A csatorna szerint a Mélyvíz erőssége éppen az, hogy mindkét rétegnél betalált. Remélem a pincéres is hasonlóan jól működik majd, hiszen saját éttermi élményeinkre ismerhetünk" – bizakodik Kovács András Péter, és van is oka rá, hiszen a humorcsatorna már a télen jelezte, hogy idén második évadot szeretne a sorozatból.

"Nehéz a miniprogramok teljesítményét önmagában megítélni, mert ez főleg a műsorkörnyezettől függ" – kezdi Szűcs László a Viacom, a Comedy Centralt birtokló nemzetközi médiavállalat régiós kommunikációs vezetője, mikor arról kérdezem, miért döntöttek a folytatás mellett. "Arra törekszünk, hogy amikor csak lehet, hazai gyártással oldjuk meg a műsorigényeket, ez a koncepció pedig nagyon bevált – KAP és JP népszerűek, a nézők szerették őket a visszajelzések alapján."

"Fesztiválokon állítottak meg minket srácok, amikor [Janklovics] Petivel léptünk fel és Endinek és Palibának szólítottak" – ezt már Kovács András Péter mondja, amikor az első forgatási nap egyik szünetében kérdezem az első évados visszajelzésekről. "Történt olyan is, hogy utánam kiabáltak, hogy »Hol a bajusz?«, én pedig hónapokkal az események, a forgatás után hirtelen nem is értettem a kérdést" – meséli nevetve.

Ahogy idén, tavaly is nyári szezonban futott a sorozat, evidens volt hát a szakma- és a címválasztás. Utóbbi, mármint a cím marad, "ez már egy márkává vált" – mondja Szűcs László, ám abba nem kifejezetten szóltak bele, hogy idén milyen szakmát jelenítsenek meg a humoristák: "Amikor a vendéglátósok felmerültek, mint ötlet, azonnal beleszerettünk – nagyon sok jó lehetőséget rejt magában a téma" – teszi hozzá.

"Olyan szakmákban gondolkodtunk, amik szintén köthetőek a nyárhoz. A kerthelyiség, a fröccsözés, a nagy beszélgetések, ez az életérzés ilyen. Másrészt csak azok jöhettek szóba, amik élet-halál urai a saját placcukon, illetve van egy csomó holtidejük arra, hogy szívassák egymást, és ugyanúgy kíméletlenül bánnak a vendégekkel, mint a két úszómester" – fejtegeti Kovács András Péter, és hozzá teszi: "Sok olyan szakma van még, melyekkel konkrét évadokban gondolkodunk."

melyviz2_kap_jp.JPG

A statiszták mellett a folytatásban a két humoristán kívül is lesznek megszólaló szereplők. Ők persze továbbra sem kapnak nagy hangsúlyt, elsősorban háttal vagy oldalról látszanak, illetve a hangjuk hallatszik. Ottjártamkor épp Pallagi Melitta és Szabó Zoltán közreműködésével vettek fel néhány jelenetet. Szabó egyébként játszott a Duna Tóth János című sorozatában, melynek egyik írója szintén KAP. Rajtuk kívül egy visszatérő kekec vendég szerepében Jankovics Péter színművésszel forgattak még, aki nem összekeverendő Janklovics Péterrel!

A forgatáson egyébként remek volt a hangulat, melyet a fáradt és láthatóan nyűgös Janklovics Péter hébe-hóba elejtett méltatlankodása sem tudott megtörni – sőt, inkább dobott rajta! Az már megérkezésemkor feltűnt, hogy az idei évadban sokkal összetettebb jeleneteket kapunk, mint tavaly, és ahogy Kovács András Péter elmondta, a második szezonban nagyobb hangsúlyt fektetett a kiegyensúlyozottságra: "Nemrég visszanéztem az eső szezont és én is éreztem, hogy az epizódok színvonala hullámzó. A második évadban igyekeztem egyenletesebben tartani. Ráadásul tavaly többnyire egymást piszkáltuk csak, nem voltak más karakterek, akik megszólaltak. Az idei évadnak nagyon jót tesz az interakció a vendégekkel, ennek megfelelően a konfliktusok is."

Lesz termékelhelyezés is, a forgatáson is kiemelt szerepet kapott a balatonboglári borgazdaság termékének precíz elhelyezése. "Hirdető keresett meg minket, mi pedig összekötöttük őket az alkotókkal. Ha nem tudott volna természetes és kreatív módon megvalósulni, nem megyünk bele" – válaszolja az ezt firtató kérdésemre a csatorna kommunikációs vezetője, utalva arra, hogy a boros- és pezsgősüveg nem szokatlan látvány egy étteremben. Egyébként nekem is csak később tűnt fel, hogy a fiúk néha a támogató logójával ellátott kötényt viselik, néha pedig a szponzor munkatársának felügyeletével igazgatják a borosüveget az asztalon.

Végezetül pedig ezzel a produkcióval kapcsolatban is felmerült, hogy bár a Comedy Central mostanában ismétli, miért nem érhető el az első évad online, illetve a csatorna összes saját gyártású műsora. Fura és számomra érthetetlen, hogy ennek a fiatalos márkának miért nincs olyan felülete, ahol vissza lehetne nézni a saját gyártású műsorait. Szűcs László elmondta: "Hiszünk abban, hogy a jó tartalomnak értéke van, a tartalom online értékesítéséhez, felhasználásához viszont még meg kell találni a partnereket és a megfelelő üzleti modelleket."

Ígéretet kaptunk arra, hogy még az adásba kerülés előtt láthatunk epizódokat a Mélyvíz második évadából, így várhatóan a jövőben egy újabb cikkben foglalkozunk még a produkcióval.

Mélyvíz II
június közepétől
Comedy Central

emTV.hu [exkluzív] // fotó és videó: emTV.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr912538199
süti beállítások módosítása