Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Új évaddal folytatódik itthon az Amerikai Horror Story

Az antológia széria idei évada a Roanoke alcímet kapta

2017. június 02. - emTV.hu

viasat6.jpgA hatodik évadával tér vissza jövő pénteken az Amerikai Horror Story a Viasat6-ra. A rendhagyó és szokatlan sorozat a horror műfaj legnemesebb hagyományaihoz nyúl vissza és idézi meg a lehető legfélelmetesebb pillanatokat. Az antológia széria idei évada a Roanoke elnevezést kapta.

A Roanoke-kolónia egy, a tizenhatodik. században egy észak-karolinai szigetre telepített közösség volt. Három év múlva egy utánpótlást szállító hajó csak a hűlt helyüket találta. A kis közösség eltűnésének okát a mai napig homály fedi. Az Amerikai Horror Story hatodik évadának középpontjában egy házaspár áll, akik egy tragédia után elhagyják kaliforniai otthonukat és új villát vásárolnak az észak-karolinai Roanoke-szigeten, ahol aztán számos paranormális tevékenységgel, furcsa és számukra megmagyarázhatatlan dolgokkal kell szembenézniük.

Az évad különlegessége, hogy a házaspár történetét profi színészek játsszák újra a képernyőn, azaz sorozat a sorozatban felütéssel találkozunk. Vagyis a való életben történt (bűn)eseteket dokumentarista formában mesélik a kamerának a résztvevők, és a szavaikat a történtek rekonstruálásával illusztrálják. Esetünkben Lily Rabe és Andre Holland meséli el Shelby-ként és Mattként, hogy miféle szörnyűség esett meg velük, a rekonstruált eseményekben pedig őket Sarah Paulson és Cuba Gooding Jr. alakítja. Cuba Gooding Jr. először szerepel Amerikai Horror Story évadban, de már mindenki ismeri a Lesz ez még így se! vagy a Férfibecsület című filmből, legutóbb pedig az American Crime Story – O.J. Simpson dokumentumfilm sorozatban volt látható. Érdekesség, hogy szerepelt már együtt korábban az Amerikai Horror Story állandó visszatérő szereplőjével Sarah Paulsonnal, méghozzá az előbb említett O.J. Simpson sorozatban.

És ha ez a dupla csavar nem lenne elég, akkor a rendezőpáros olyan vendégszereplőket hívott vissza, mint Lady Gaga, aki már szerepelt a sorozat ötödik évadában. Akkor Elizabeth Cortez grófnőt alakította, amiért Golden Globe-díjat is kapott. A Roanoke-ban egy vérszomjas boszorkány (Scáthach) képében tér vissza, aki a kolónia tagjait ijesztgeti. Szintén visszatérő színész Kathy Bates, aki már a harmadik évadtól törzsgárdatag a sorozatban. Ő alakította Madame Delphine LaLaurie-t a harmadik, Ethel Darlingot a negyedik, Irist az ötödik évadban, Roanoke szigetére pedig a Mészárosként tér vissza. Hozzá hasonlóan visszatérő szereplő Wes Bentley is, akit a nézők leginkább mozifilmekből – Amerikai szépség, Éhezők viadala – ismernek.

Amerikai Horror Story: Roanoke premier
június 9. péntek 22:00
Viasat6

emTV.hu // Eurolex

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr7612559163
süti beállítások módosítása