Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Endi és Palibá a kockás terítők felett is átveszi az uralmat

Csütörtökön indul a Mélyvíz második évada a Comedy Centralon

2017. június 21. - Ádám // emTV.hu

Már nagyon vártam, hogy elinduljon a Mélyvíz második évada, hiszen nem csak elsőként számoltunk be a folytatásról, de a Viacom jóvoltából exkluzív módon a forgatás első napjára is ellátogathattam. Már akkor is látszott, hogy az idei, szintén harminc részes szezon erősebb lesz a tavalyinál.

A négy epizód alapján, illetve a forgatáson tapasztaltak miatt tartom is magam ehhez a kijelentésemhez, bár meg kell vallanom, hogy a lentebb látható, "Pincérnézés" című epizód sajnos eszembe juttatta az unalmasabb úszómesteres részeket. A széria sajátossága, no meg amiatt, hogy a sorozatot a műsorszámok közben vetítik még mindig úgy gondolom, hogy a ritmusukban gyors, rövid szkeccsek iránya a jobb, mint a hosszabb, több jelenetből álló epizódoké, melyekben a hosszú, néhol vontatott felvezetés után sok esetben csalódottan kell tudomásul vennem, hogy nem, vagy csak alig kaptam poént.

De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen egy harminc részes sorozat négy epizódjából nem lehet messze menő következtetéseket levonni, ráadásul bár minden rész más, ahogy eddig, most sem szabad hahotázós, sírva röhögős poénokra számítani. Jóval fontosabb és szórakoztatóbb a két karakter, és a köztük lévő kémia. Janklovics Péter – aki diákmunkásként maga is dolgozott a vendéglátásban – leereszkedő és borzasztó arrogáns, ki-ha-én-nem figurája tavaly többször szimplán csak idegesítő volt, idén viszont érezhetően összetettebb lett. Az új részek láttán már nem szeretném belefojtani sem mélyvízbe, sem mélytányérba... A forgatáson a sorozat írója és Endi megformálója, Kovács András Péter elmondta, hogy igyekezett a tavalyi hullámzó színvonalat kicsit egységesebben tartani, és úgy tűnik a karakterekkel is így tett, ami tényleg jobban működik, mint az, hogy az egyébként úszni sem tudó "nagy öreg" Palibá ha kell, ha nem, minden alapot nélkülözve osztja az észt a következetlenül viselkedő Endinek, aki néha fülét-farkát behúzza, néha meg elküldi a bús picsába.

A már látható epizódok közül egyébként nekem ez az egyik kedvencem, mert eszembe juttatta, hogy a forgatás során szegény Janklovics Péternek hányszor kellett megkóstolnia a felvételek során egyre sósabbá váló hideg levest, ráadásul maga a szituáció sem életidegen – magam is találkoztam már hasonlóval. Ez egyébként jellemző az egész szériára, mely bár természetesen jócskán sarkít, mégis egyfajta olyan valóságot mutat be, mely nem áll távol mindennapjainktól, s mi is jobban magunkra ismerhetünk, mint a strandos, úszómesteres évadban.

Lényeg a lényeg, ne foglalkozzatok azzal, amit írok, inkább győződjetek meg róla magatok, és a Comedy Central képernyőjén tapasztaljátok meg, ahogy Endi és Palibá az egyperces életképekben bebizonyítja, a múlt heti pörköltek és a finnyás vendégek kereszttüzében is megállja a helyét. Hogy addig se unatkozzatok, nézegessétek a forgatáson készült képeket, melyeket a csatornának köszönhetően elsőként az emTV.hu olvasói láthatnak! Készült egy rövid werkfilm is!

Mélyvíz II premier
június 22. csütörtök
Comedy Central

emTV.hu [exkluzív] // Red Lemon Media // Viacom

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr6212611867
süti beállítások módosítása