Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Dan Harmon, a Rick és Morty társalkotója tök jó arc

2017. december 10. - emTV.hu

Nagyszerű válasszal állt elő a Rick és Morty társalkotója, akit Twitteren arról kérdeztek, hogy kell megbirkózni a depresszióval. Daniel Harmon amerikai író, producer, szinkronhang és egy sokoldalú, jó fej hapsi, aki a népszerű sorozat, az itthon hétköznap éjjel fél tizenkettőtől a Comedy Central képernyőjén látható Rick és Morty egyik alkotója.

@chojuroh

Lenne valamilyen tanácsod a depresszió leküzdésére?

@danharmon

Először is: lásd be és fogadd el, hogy megtörténik. A tudatosságon múlik minden. Mindig akkora nyomás alá helyezzük magunkat, hogy jól legyünk. Nincs vele gond, ha rosszul vagy. Lehet, hogy ez olyasmi, amiben jó vagy! Mutasd ki. NE TITKOLD EL. Irányítsd. Mint egy kocsit vagy egy motort. Az érzéseid valósak.

Másodszor: próbáld újra és újra emlékeztetni magad arra, hogy az érzelmeid ténylegesek, de nem tények. Például: érezheted úgy, hogy nincs értelme az életnek. Ez valódi, fontos érzés. TÉNYLEGES, hogy érzed, DE... tény lenne, hogy nincs az életnek értelme? Nem a mi dolgunk eldönteni. Tények és érzések: azonosak, mégis mások.

A legfontosabb, amit mondhatok neked, az, hogy kérlek, ne csupán foglalkozz vele. Hihetetlen, csodás varázzsal van az érzéseid kiadásának. Csak attól, hogy felírod egy darab papírra, hogy Meg akarok halni és elégeted, már jobban fogod magad érezni annál, hogy csak gondolkodsz rajta. Varázslatos a gondolatok levezetése.

A sötét gondolatok visszhangja visszaverődik a koponyád falain, torzul és felerősödik. Ha kinyitod a szád (vagy egy naplót, blogot vagy jegyzetfüzetet), ezek a gondolatok kijönnek. Visszatérnek, de hagynod kell őket KIMENNI. Ereszd el, engedd ki őket. Tudom, nem akarod, de próbáld meg.

@chojuroh

Bocsi, csak épp valahogy letaglózott a csodálat, szóval nehéz most szavakba öntenem bármit azon kívül, milyen mocskosul hálás vagyok mindezért. Valószínűleg jobb, mint amit a terapeutám mondhatott volna. (Na meg a barátom: „KÖSZÖND MEG, ÉS MONDD MEG, FELIRATKOZUNK A HARMONTOWNRA")

@JeromySonne

Az érzelmek ténylegesek, de nem tények. Fogalmad sincs, ezzel mennyit segítettél. Egy pillanat alatt rengeteg feszültségem oldódott fel. Köszönöm.

@slitherwolf

Köszönet a szép szavakért, olyan jó volt valami olyat olvasni, amihez köthetem magam.

@Magzdilla2early

Az egész beszélgetést megkönnyeztem. Köszönöm.

Rick és Morty
hétköznap 23:30
Comedy Central

emTV.hu // Red Lemon Media // Imgur

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr5513468835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása