Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Oltári közönségtalálkozót tartottak az Árkádban

A hangulat remek, a helyszín viszont teljesen alkalmatlan volt

2018. március 12. - Ádám // emTV.hu

Csodásan napsütéses nap volt vasárnap, így ebéd után remek délutáni programnak tűnt az RTLII saját gyártású telenovellájának, az Oltári csajoknak a közönségtalálkozója a budapesti Árkádban. A sorozat népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy rengetegen érkeztek a három órakor kezdődő eseményre. Családok, kisgyerekek és tinilányok tolongtak az általában a bevásárlóközpont ruhatáraként funkcionáló beugró előtt, melyben a színpad volt található.

oltarikozonseg_1.JPG

Bár hozzám nem áll túl közel a telenovella műfaja, de ahogy azt a sorozat indulásakor is megírtam, azon túl, hogy elképesztően nagy öröm minden újabb perc hazai gyártás, az Oltári csajok a maga nemében tényleg igényes produkció lett.

Hiába az egyre több magyar gyártású széria, valahogy mégsem lett szokás közönségtalálkozókat szervezni. Ezért külön menőség, hogy a százrészes sorozat végéhez közeledve gondoltak erre, hiszen rajongóként nincs jobb annál, minthogy testközelben találkozz sztárjaiddal. Úgyhogy ez oltári jófejség volt, hiszen Hartai Petra, Horváth Sisa Anna, Michl Juli, Dér Zsolt, Ember Márk és Jaskó Bálint is eljött, illetve a széria nagy kedvence, Dundi kutya és Kalamár Tamás showrunner is jelen voltak, és nagyszerű hangulatot hoztak magukkal.

Kőbányaiként sokat járok az Árkádba, így jól ismerem. Ezért a sajtómeghívó érkezésekor, az azon feltüntetett első emeleti cím láttán eltöprengtem, hogy vajon hol lesz majd a színpad, hol lesz maga a közönségtalálkozó. De álmomban sem gondoltam volna, a szervezők betolják a színpadot a folyosó egyik beugrójába, úgy, hogy gyakorlatilag a színpad előtti kis tömeg kivételével szinte senki nem lát majd semmit. Hallani se sokat, ugyanis az első húsz percben olyan halk volt a mikrofon, hogy a beugró sarkán, gyakorlatilag a hangfal mellett állva sem hallottam semmit. Nem úgy aztán később, amikor csutkáig tolták a hangerőt, és a műsorvezető Mohácsi Norbert – aki egyébként a sorozatban Lehelt alakítja – kiabált a felajzott tömegnek. Úgy érzetem magam, mint Tom, a Tom és Jerry rajzfilmekben, amikor a macska fejére egy harang zuhan, melyre Jerry egy kalapáccsal hatalmasat suhint.

oltariszinpad.gif

Nem csoda, hogy a kezdeti nagy tömeg egy elég jelentős hányada a műsor felére szétszéledt, hiszen én a száznyolcvan centimmel sem láttam semmit a színpadból. A kezdeti várakozást követően sok csalódott véleményt hallottam a nézelődők közt, és mindenki, akivel csak beszéltem, arról panaszkodott, hogy nagyon kicsi a hely, hatalmas a tömeg, nincs levegő, és semmit sem lát. Eleinte az autogram-osztás sem volt zökkenőmentes, de a művészek igyekeztek megnyugtatni a közönséget, hogy mindenki sorra kerül.

"Minden várakozást felülmúlt az érdeklődés és a tömeg. Örömmel tölt el bennünket, hogy egy saját gyártású, magyar produkció ilyen kiemelkedően teljesít és ennyi rajongót, illetve érdeklődőt vonz"

– reagálta megkeresésünkre az RTL Magyarország marketing-kommunikációs osztálya.

Ha a helyszín teljes alkalmatlanságát leszámítjuk, remekül sikerült minden. A közönség imádta a szereplőket, Ember Márknál pedig csak Dundi kutya kapott nagyobb tapsot. Volt játék is, amibe stílszerűen a szereplők által a közönségbe bedobott virágcsokor és harisnyakötő elkapásával lehetett bekerülni. A főcímdalt egyszerre dúdolta és énekelte mindenki, sokan táncoltak is.

Igaz, a szervezésben van még mit fejlődni, de maga a kezdeményezés remek, és bizakodó vagyok, hogy a legközelebbi hasonló esemény még jobban sikerül majd!

További fotók és beszámoló az emTVkettőn!

Oltári csajok
hétköznap 20:30
RTLII

emTV.hu // Figyelem! Szubjektív véleményt olvastatok!

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr813731640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása