Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Egészséges jövő, szinkron-svungi és wubba lubba dub-dub

Megjelent a tudományos és fantasztikus podcastünk második adása

2018. március 29. - emTV.hu

Márciusi műsorunk első felében a világ egyik legőrültebb animációs sci-fi sorozatával, a Rick és Morty-val foglalkozunk. Vendégünk Morty magyar hangja, Baráth István, és egy korább interjúból kiderül, mit gondol karakteréről Háda János. Az adás második felében pedig az orvostudomány rövid és hosszútávú kilátásai mellett a sci-fikben vázolt orvosi jövőképek megjelenéséről is beszélgetünk Meskó Bertalan orvosi jövőkutatóval.

parallaxis_mortycover.png

A tartalomból:

  • Volt egyszer egy bolygó címmel lenyűgöző dokumentumfilm-sorozat indult a NatGeón – a széria sajtóbemutatóján jártunk a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol részt vettünk egy exkluzív tárlatvezetésen, és megnéztük a látogatók elől elzárt emlős- és az őslénytani gyűjteményt.
  • A Parallaxis új játékában sci-fi sorozatok főcímét kell felismerni ahhoz, hogy némi szerencsével egy tévés ajándéktárgyakból és ismeretterjesztő könyvekből álló csomagot nyerj. Feladványunkra április 30-ig várjuk a podcast@emtv.hu címre küldött megfejtéseket!
  • Egy korábban, az emTV.hu-nak adott interjúból kiderül, mit gondol karakteréről az idehaza a Comedy Central képernyőjén látható Rick és Morty egyik címszereplőjének magyar hangja, Háda János (Rick).
  • Az adás vendége Morty szinkronhangja, Baráth István, akivel a Justin Roiland és Dan Harmon által létrehozott világon kívül beszélgetünk még multiverzumról, a szinkronizálásról, sci-firől és fantasy-ről, sorozatokról, Pókemberről, Spongyabobról, a Harry Potterről, és sok egyéb másról is.
  • A Dave szerint aktuális részében Stephen Hawkingra emlékezünk, és ismét jelentkezik Attila rovata, a Sirtis-percek is.
  • Vendégünktől, Meskó Bertalan orvosi jövőkutatótól megtudjuk, hogy mivel is foglalkozik pontosan; az orvostudomány rövid és hosszútávú kilátásai mellett a sci-fikben vázolt orvosi jövőképek megjelenéséről is beszélgetünk.

Itt találod a Parallaxis aktuális epizódjának műsoroldalát, ahol különböző formában érheted el, vagy töltheted le a műsort!

emTV.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr5613787306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása