Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Önálló roasttal indult az idei X-Faktor

2018. október 08. - Ádám // emTV.hu

Szombat este elindult a nyolcadik X-Faktor évad is, én pedig a premier előtt írt cikkemben megígértem, hogy a műsor után megosztom gondolataim az első casting adásról. Mert hogy véleményem az van, s még ha tévés tehetségkutató lévén bármilyen meglepő is, egészében pozitív, szegény Dóra igencsak pórul járt. El is mondom, hogy miért.

southpark_12x2_britney.jpg

De még mielőtt erre rákanyarodnánk, fogadjuk el, hogy a műsort rengetegen szeretik. Van létjogosultsága a televíziós piacon, biztos pontja az RTL őszi struktúrájának. Hatalmas rajongótábora van, és a benne versenyző előadóknak is. Ez nem egy énekverseny, elsősorban egy zenés reality, amiben azt a bizonyos ikszet keresik. Lelkes civilekből hétről-hétre válnak (fél)profi előadókká, miközben the show must go on, kell a sors, a lélek, a történet. Amikor Oláh Gergőt először láttam a Fókuszban, azonnal tudtam, hogy ő nyeri az évadot. Szóval fontos a sztori, és a jelenlét a bulvár- és a közösségi médiában, vagy akár itt, egy médiablogon is. Erről írok én is, de vagyunk így még sokan, tehát az alkotó jól végezte dolgát.

Jégvarázs Dórát viszont nem kellett volna adásba vágni, vagy legalább is jóval kevesebbet. Az egész egy óriási szívatássá vált. Dóra saját magát szívatta be. Bár először parázs vita kezdett kialakulni, végül csak megalázó lett, az idei X-Faktor szégyenfoltja. Semmi szükség nem volt rá. Mert igaz, hogy senki sem fogott fegyvert Dóra fejéhez, hogy jelentkezzen, és egy kereskedelmi tévé szórakoztató műsora sem lelki szolgálat, de sokat elmond, hogy az X-Faktor szerkesztői majd' kilenc percet szántak Dóra roastjára. De miként kell értelmeznünk? Azért volt ennyit képernyőn, mert a készítők szórakoztatónak találták? Vagy hogy legyen valami kiemelkedően szar? Valami maradandóan kellemetlen? Hogy a szekunder szégyen és a sajnálat nézzen farkasszemet? Pedig biztos van ezer-meg-egy magamutogató ökör, aki sokkal szórakoztatóbb módon csinál bolondot magából.

Kedvelem az X-Faktor laza svungját, például, amikor egy közbelépés során három mentortársa azt magyarázza Puskás Petinek, hogy idén nem trollkodhatja szét a műsort. Sajnos, mert eddig hozta a papírformát. Remek énekeseket láttunk, egy ízben pedig még én is meghatódtam picit – a rotációskapa fesztiválról a stúdióba tévedt Tamáska Gabriella már most a favoritom. Mellette Budai Ilka Evelin és Zdroba Patrik is alaposan megmutatta magát, de számtalan szórakoztató pillanat volt – a rosszak között is! A "házibuli retrótól" rögtön a mentorok asztalán lévő Pepsire néztem. Szép termékelhelyezés, tekintve, hogy a kólás cég a nyáron továbbgondolta a kilencvenes években patentul működő generation next kampányát, és ráépítette a mai retro mániára. Ez nekem speciel nagyon bejön, csak sajnos a Pepsi íze nem. A műsort viszont mindennek dacára szerettem, bátrabbnak és karakteresebbnek tűnik, mint az előző évadok. Remélem a tizenkét előadó között izgalmas, de kiegyenlített lesz a verseny! Senki nem fog kilőni, mert a Forma-1 sem túl érdekes, ha tíz futammal a szezon vége előtt már eldől a világbajnokság. Ám addig még hátravannak a casting adások, a Tábor és a Mentorház, aztán jönnek az élő show-k, amik számomra a valódi izgalmat hozzák.

Az adás egyébként 34%-os közönségarányt ért el a 18-49-es korosztályban, azaz 534.879-en nézték a műsort, ami a teljes lakosságban 1.196.908 nézőt jelent. Minderről, és az online kísérőműsorról ebben a cikkben olvashatsz!

4.jpg

 


X-Faktor VIII premier-adás (casting)
október 13. szombat 20:00
RTL Klu

emTV.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr6614287903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása