Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Jogsértettél, töröld, de nem mondjuk meg mit, tudod azt te!

Napi nonszensz a levelesládánkból

2019. március 18. - Ádám // emTV.hu

Ha lenne napi nonszensz rovatunk, mindenképpen beleillene a hétfőn délelőtt szerkesztőségünkbe érkezett email. A freemailes címről küldött, ékezetek nélküli levélben egy bizonyos Péter tájékoztat minket arról, hogy az emTV.hu-n "több jogsértő, illetve más szellemi termeket tartalmazó cikk is szerepel". Az ilyenkor szokásos módon válaszoltam az üzenetre, és kértem, hogy nevezze meg pontosan, mely kontentekről van szó. Ami viszont ezután következett, az egészen szürreális...

birokalapacs.jpg

Levélírónk közölte, hogy "ügyfelei nem kívánnak részletekbe bonyolódni", és állításuk szerint (most figyelj!) tudnunk kell, hogy miben követtünk el jogsértést, ezért nem mondják meg.

És akkor most itt álljunk is meg egy szóra: az emTV.hu-n nincs naponta friss tartalom – jelenleg ketten írunk rá, a hangsúly pedig az írunk szón van. Tehát leszámítva azt a minimális mennyiségű, az ügynökségek által küldött sajtóanyagot, ami számunkra kiemelt téma, ezért nem az emTVkettőn jelentetjük meg, csak és kizárólag a saját magunk által írt kontentek találhatóak. Ezek többsége véleménycikk vagy exkluzív tudósítás, tehát saját tapasztalatainkat írja le egy-egy filmről, sorozatról vagy eseményről.

trefafa.jpg

Ettől persze még előfordulhat, hogy az elmúlt tíz év alatt becsúszott egy-egy olyan tartalom, például fotó, aminek törlését joggal kéri valaki, de ebben az esetben a szokásos (és életszerű) eljárás az, hogy a levélküldő pontosan megnevezi mit és miért kifogásol. Ezt alaposan megindokolja, vagy ha úgy teszik egyértelműen bizonyítást nyer, hogy ő gyakorolja a jogot az adott kontent felett. Ebben az esetben természetesen azonnal töröljük, és elnézést kérünk. De nem reagálunk állítólagos titkos ügyfelek komolytalan követelésre az alapján, hogy "tudjuk mi azt".

Levélírónknak azt javasoljuk, tartogassa az erőforrásait április 1-re!

emTV.hu

banner_emtv.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr7014698654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása