Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Országos véradó kampány indult sorozatrajongóknak

2019. október 06. - emTV videó

Megnyitotta kapuit az idei év első Vérbutikja a budapesti Árkádban, ezért stábunk is ellátogatott a FOX+ és a Telekom által szervezett eseményre. A Magyar Vöröskereszt közreműködésével zajló nagyszabású országos véradó kampány a fővároson kívül hét további nagyvárosban kerül megrendezésre október 4. és november 18. között.

blood_store_1.JPG

Az ország különböző pontjain nyíló Blood Store-ok tematikájukban és berendezésükben a The Walking Dead és a Family Guy sorozatokat idézik. A Vérbutikba betévedők először egy menetlevelet kapnak, amelybe a különböző aktivitásoktól függően gyűjthetnek pontokat. A véradás mellett fotózkodhatnak és kvízjátékon is részt vehetnek, s ezekért mind pontokat kapnak, melyeket végül The Walking Deades és Family Guy-os ajándékokra válthatnak be.

A Blood Store az elmúlt évek egyik legnagyobb véradás-sorozatává nőtte ki magát: évente több mint négyezer látogató regisztrált a vérbutikokban, és átlagosan ötszáz liter vért sikerült levenni a véradóktól. A nagy sikerre való tekintettel a FOX+ és a Telekom immáron negyedik alkalommal rendezi meg országos kampányát a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben.

A videó a YouTube-on is megtekinthető.

A véradást egy úgynevezett donor kérdőív kitöltése előzi meg, majd egy orvosi vizsgálat következik. Ha megfelelünk a feltételeknek, már foglalhatunk is helyet, és megkezdődik a véradás. A levett vért, a vérzacskót egyébként egy speciális tárolóba helyezik, és huszonnégy órán belül megérkezik a vérellátó szolgálat intézményeibe.

Egyébként érdemes azoknak is ellátogatni a Vérbutikokba, akik valamilyen oknál fogva nem adhatnak vért, hiszen az egyéb aktivitásokért is kaphatnak ajándékot. A legtöbb pont, és a legnagyobb ajándék természetesen a véradásért jár, hiszen a kampány nem titkolt célja a véradók számának növelése országszerte. Ne feledd, véradással akár három ember életét mentheted meg, vagy segítsd elő gyógyulásukat ezúttal menő The Walking Deades és Family Guy-os ajándékokért!

veradas.jpg

Érdekesség, hogy a vérplazmát hirtelen lefagyasszák, mínusz húsz és mínusz negyven fok között akár két évig is eláll, a vörös vérsejteket harmincöt napig lehet öt fokos hűtőben tárolni, míg a vérünk alvadásához szükséges, szobahőmérsékleten tárolt vérlemezkéket csak öt napig tudják felhasználni. Ráadásul a tudomány mai állása szerint az emberi vért nem lehet mással pótolni, tehát csak egymásnak adhatunk.

emTV.hu // FOX+ // Magyar Vöröskereszt // címlapfotó: FOX // videó: [emdé] média

elmeny_es_velemeny.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr8915200908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása