Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Megreptette a sajtót a NatGeo

Az Európa a magasból című új sorozatuk apropóján

2019. november 17. - emTV videó

November 10-én debütált a National Geographic tévécsatornán az Európa a magasból című új sorozat, melyben különleges légifelvételeken keresztül láthatjuk kontinensünk legmegkapóbb természeti, kulturális és építészeti kincseit. A különleges sorozathoz a NatGeo exkluzív, és nem kevésbé autentikus sajtóeseményt szervezett az újságírók számára.

vid_20191106_152709_mp4_snapshot_02_05_157.jpg

Először a Hotel Memories Budapestben Radisics Milán előadásán fantasztikus légifotókat láthattunk, és megismerkedhettünk a többszörösen díjazott fotóművész munkásságával, aztán kezdődtek az izgalmak, ugyanis elindultunk a Farkashegyi repülőtérre, ahol egy sétarepülés várt ránk egy Cessna 172-es repülőgépen.

A videó a YouTube-on is megtekinthető!

Az Európa a magasból című szériát egyébként hat különböző országban forgatták egyetlen év alatt, így a nem mindennapi légifelvételeken azt is megfigyelhetjük, hogyan változik az évszakokkal együtt a táj. A gyorsított felvételeken holland tulipánmezők borulnak virágba néhány másodperc alatt, és impozáns alpesi vízesések dermednek jéggé a szemünk láttára.

Megfigyelhetjük azt is, miként változtatta meg az emberi tevékenység – például a szél-és naperőművek elterjedése, vagy a nagyvárosok terjeszkedése – az egyes tájegységek látképét. Valamint olyan legendás építményeket is megcsodálhatunk a levegőből, mint a barcelonai Sagrada Família, a Colosseum Rómában, vagy Hollandia történelmi szélmalmai és lakóhajói. Lengyelország egéről lepillantva rácsodálkozhatunk a világ egyik legnagyobb kastélyára; Olaszországban pedig egy különleges havas-jeges tesztpálya is vár minket, melyen szupergyors és méregdrága sportkocsik róják a köröket.

Az Európa a magasból sorozat minden epizódja más-más országot mutat be, körbejárja a városokat, kitér az építészeti remekekre, és látványos grafikákon keresztül az országok történelmét is bemutatja. Az új széria nem mindennapi történelmi-kulturális utazásra invitálja a nézőket Németország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Lengyelország és az Egyesült Királyság legszebb tájain. A sorozat november 10-től vasárnaponként 22 órakor látható a National Geographic csatornán.

Európa a magasból
vasárnap 22:00
National Geographic

emTV.hu // National Geographic

emtvketto_fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr715309534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása