Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Elindult a szürreális állatkerti nyomozás

2020. február 10. - Ádám // emTV.hu

Mivel a néző, mint olyan nem igényli a változatosságot, a farsangi időszak kezdetével mindkét nagy országos tévén maszkot húznak a fejükre az ismert emberek. Az RTL Klubon vasárnap bemutatkozott Álarcos énekes kezdte a sort, amivel kapcsolatban azt hiszem túl magasak voltak az elvárásaim. Igaz, a tippelgetés kicsit beszippantott, de sem a produkciók, sem a nyomozók közti kémia nem volt elsöprő. Egyfajta vasárnap esti langyos szórakoztatás volt ez így elsőre.

_lab5779.jpg

Összesen tizenkét álarcos énekes van, közülük hattal (Unikornis, Szörnyecske, Panda, Nyuszi, Páva, Robot) ismerkedhettünk meg az első adásban. Miután kettesével párbajoztak, a stúdióban ülő nézők szavaznak ki jusson tovább. Miután előadták mind a hat produkciót, a három továbbjutó mellett marad három versenyző, akik közül a Nyomozók döntik el, kik jutnak tovább, és kinek kell levennie az álarcát. A műsor közben persze tippelgetnek, elemeznek, nyomoznak. Alapvetően rajtuk múlik a műsor hangulata, ami ugyan nem volt rossz, bőven elmaradt a várttól.

Néhány igazán jó pillanat és ütősebb beszólás (vagy éppen kiszólás) kivételével a hangulat sajnos egyszer sem hágott igazán a tetőfokára. Sok volt az erőltetett, kiszámítható poén, és borzasztó sok taps. Ha Sebestyén Balázs büfizne egyet, a közönség azt is megtapsolná. Egyébként talán ő volt az, aki a legtöbb humort szállította, míg Gáspár Lacit hiába kedvelem, a nagyítós poén után számomra teljesen elveszett. Csobot Adél cuki, bár néha sok, Dancsó viszont brutálisan kilóg közülük, és nem áll jól a különc szerep. A YouTuber talán nehezen akklimatizálódik, de Nyomozótársai se különösebben fogadták be őt. Mindez még persze még változhat, ne feledjük, ez még csak az első adás volt.

A produkciók csak elvétve nyűgöztek le, de őszinte elismerésem azoknak, akiknek tetőtől talpig maskarában kell mozogni és énekeli a színpadon. A tippelgetés viszont beszippant, és meg vagyok róla győződve, hogy a Robot Puskás Peti, míg a Szörnyecske Jáksó László. Utóbbit Dancsó meg is jósolta, szerintem nem téved. Egyébként úgy tűnik, hogy bár gyakorlatilag bárki lehet az álarcok alatt, aki nem tévékettes, ám szerintem kevés igazán nagy meglepetésre számíthatunk. Valahogy Csepregi Éva sem volt az az űbrenagy durranás, inkább voltam csalódott. Ezzel persze nem a művésznőt szeretném minősíteni, csak mondjuk ha Kuncze Gábor állt volna ott, lényegesen nagyobbra tátom a szám. Csepregi Éva volt a Panda? Na puff. Lépjünk is tovább.

Mindazonáltal pozitívum, hogy a műsor csak nettó nyolcvanperces, ami a reklámszünetekkel együtt is csak bő másfél óra, viszont borzasztó nevetségesen hatott, amikor az egyébként felvételről látható konzervműsor előtt az Álarcos énekes Facebook oldalán az adás felvétele előtt a stúdióban készült konzervvideót élőzték.

_lab6047.jpg

Az RTL Klub tájékoztatása szerint az Álarcos énekes toronymagasan vitte a vasárnapot, a kereskedelmileg fontos célcsoportban, azaz a tizennyolc és a negyvenkilenc évesek között 28,6 százalékos közönségaránnyal futott, ami a teljes lakosságot tekintve több mint egymillió-háromszázezer nézőt jelent. Ebben a korosztályban és a négyévesnél idősebb teljes lakosság körében is az év eddigi legnézettebb tartalma, bár mondjuk még csak a hetedik héten járunk.

Ezen a héten, február 16-án, vasárnap pedig igencsak hasonló műsor indul a TV2-n Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpada címmel élőben, ráadásul tíz perccel az Álarcos énekes második része előtt. Borítékolható, hogy sokan belenéznek, vagy akár a TV2-t választják ezen az estén, így a két műsor között csak két hét múlva dőlhet el, melyik mellett teszik le a voksukat a nézők.

emTV.hu // fotók: RTL Magyarország
A nézettségi adatok forrása a Nielsen Közönségmérés, 18-49, 4+ (live+aslive+guest) 2020-02-08-2020-02-09.; Toplista:2020-01-01-2020-02-09-ig, kumulált TSV+guest, 18-49, 4+, all day, összes csatorna (2020-02-10-én lekért adatok alapján).

elmeny_es_velemeny.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr5515466850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása