Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Akiket a fáklya lángja megkapott

Olimpiai nyitány a megújult királyin

2012. július 28. - wolfclaw

kritika.jpgVártam a londoni olimpia kezdetét, de én nem azért mint mások. Nem annyira a magyar csapat sikereire, hanem a közvetítés elbarmolására vagyok ráizgulva. Tudom gonosz, lelketlen dög a magamfajta, aki lesben áll és tenyerét dörzsölgetve várja a lehetőséget mikor márthatja tollát a vitriolos üvegbe.

mtva_logo_a_mezon.jpgMentségemre szolgáljon hogy nem alaptalan az ellen- drukkerkedésem, hiszen a közszolgálati tévé többször bizonyította mennyire nem áll stabilan a saját lábán. Legutóbb az EB-s közvetítések során derült ki, hogy (ha nagyon sarkosítok) a Magyar Televízió egy WC- csészében a deszkába kapaszkodik egy ujjal, nehogy lehúzzák. Ettől pedig nem az új arculat menti meg, mert ez a körzős- vonalzós módszerrel elkészíthető, általános iskola alsó tagozatában tanított geometrián felbukkanó ábra, amihez egy egész grafikus team kellett, és utána még be is csomagolták ebbe a Leonardo meg aranymetszés dumába, még nem teszi nézetebb műsorrá a Marslakókat vagy a többit.

Ráadásul Rábafütykösön Analfa Béla nem fogja többet nézni az M1-et csak mert a csatornát egy a kört közepén átmetsző függőleges vonal jelzi. Persze az MTVA tótumfaktumai Böröcz István vezényletével ezt hiszik, de kurva hamar kiábrándítom őket.

Nem a pont, pont, vesszőcske fogja megmenteni a köztévét a lecsúszásztól, hanem Gundel Takács Gábor. Nem azt mondom, hogy ő a közalapítvány Atlasza, aki a hátán tartja az egész Kunigunda utcai épületet, de kis túlzással azt kell mondjam, ha nem lenne, az egész királyit lekapcsolhatnák, mi meg leshetnénk a monoszkópot.

A londoni olimpia nyitóünnepségének közvetítése során is részben ezt láttam igazolva, bár tegyük hozzá most Deák Horváth Péterre sem lehet sok panaszom. Nem miattuk volt olyan lapos az ünnepség, mint a double decker kereke alá szorult éticsiga, hanem mert az angol szervezők nem tudtak olyan műsort prezentálni, amit igazán élvezni lehet (elég volt II. Erzsébet vagy Károly herceg fejére nézni azokban a snittekben amikor éppen őket mutatták).

Néha mintha Gundiék is bealudtak volna, de legalábbis lelassultak, mert még az előző országról kaptunk infókat, amikor már a következő kis sziget felvonulói is majdnem kimásztak a képből. Azt sem hagyhatom szó nélkül, hogy Thaiföld Gundelnél Thailand maradt, viszont a Salamon-szigetekből Solomon-szigetek lett (ilyen szép hunglishül). Deák Horváth még Sebastian Coe beszéde közben is picit elgondolkodott, hogy házhoz menjen-e a lebaszásért, mert ugye a ködös Albionban minden közintézmény neve (kórház, börtön, munkaügyi hivatal) azzal kezdődik, hogy Her Majesty vagyis Őfelsége, de ezt sokszor elbasszák és Őfenségének szokták mondani, ami rohadtul nem ugyanaz.

A láng meggyújtása tényleg váratlanul és felkészületlenül érte a két kommentátorunkat, mert csak lestek ki a fejükből, hogy mi van. Gundi még csak- csak elvolt a ténnyel, hogy nem híres segget kértek fel erre a kiemelkedő feladatra (legfőbb gondja az volt, hogy hol fog lobogni a láng a következő két hétben mert az atlétikai stadion közepén hülyén fog kinézni és ebben teljesen egyetértek), viszont DHP valahogy rajtaragadt a kérdésen hosszú percekig. Igazából csak Knézy akasztott ki egy picit, aki pontos idő szolgálatnak képzelte magát és gyors egymásután kétszer mondta el, hogy éjfél elmúlt tehát már ma van. Baszd meg Jenő, tudom magamtól is, ha magyar idő szerint hajnali fél kettő van az már egy új nap!

Az még kérdéses számomra, milyen sikereket hoz nekünk a harmincadik nyári olimpia, de én rohadtul szurkolok. Nem csak sportolóinknak, hanem a királyi tévének is, hogy legalább a közvetítéseket ne basszák el, ha már az újra- designolást sikerült.

A változtatás, az újítás nálam nem azt jelenti, hogy a színvonalhoz igazítjuk az arculatot. Vagy minden mindegy, mert úgyse azért vannak a köztévék, hogy nézzék őket és szórakoztassanak, csak az a feladat, hogy az éppen aktuális szélirányba fordítsák az antennát a megfelelő összeg elbaszása mellett? Én reménykedem, hogy nem lesz okom a vitriolos üveg felé nyúlkálnom és élvezhető két hetünk lesz! Hajrá Magyarország, hajrá MTVA!

3.jpg

komment_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr424683699

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Akiket a fáklya lángja megkapott 2012.07.28. 17:18:01

Nem a pont, pont, vesszőcske fogja megmenteni a köztévét a lecsúszásztól, hanem Gundel Takács Gábor.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása