Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

37. heti nézettség

Az RTL Klub még nagyobb radírt vett elő

2012. szeptember 18. - Flankerr

nezettseg.jpgAz előző héthez képest tovább nőtt a kereskedelmileg rendkívül fontos 18 és 49 év közötti korosztályban meglévő nézettségi szakadék az RTL Klub és a TV2 között. A heti 105 darab, 16:30 és éjfél közötti fél órás műsorsávból kilencvenet nyert az RTL, és tizenötöt a TV2: ez a vérciki kategóriánál is gázabb. Azt csak zárójelben jegyzem meg, hogy a bejelentett új műsorrendben a The Voice-on kívül semmi potens műsort nem látok, persze tévedhetek.

12.37.1849.JPGLássuk a konkrétumokat: 18-49-ben első természetesen az X-Faktor (53.2% SHR). Még ennél is jobb eredmény, hogy 23%-kal tudta növelni a teljes nézőszámát az előz heti rekordhoz képest, amiért jár a kalaplengetés; komoly bulit jósolunk karácsonykor az RTL székházban. Második lett a Hipervándor (29.9%) című közepesen gyenge film, harmadik a Barátok Közt (29.5%), ezúttal csütörtöki adással.

Kellett nekem személyesen gratulálnom Azurák Csabának a Tények nézettségi sikeréért: 18-49-ben el is vesztette azt. Küzd még a Tiltott Szerelem, és a szombat esti film is győzött vasárnap délután. Teljes nézettségben még tartja magát az Aktív, de már koránt se a régi magabiztossággal. Ugyanitt győzött az Activity és a Frizbi, valamint minden nap a Tiltott Szerelem. És nagyjából ennyi.

12.37.teljes.JPG

Sorozatfronton ezek után nincs nagy változás. A Bostoni Halottkémek és a Született Feleségek tudott egy-egy félórás sávot elcsípni, mindenhol máshol RTL siker. A Dallas viszont újra csökkent, ez intő jel lehet. A Bosszú egész jó szintre lőtte be magát a köztévén, míg az Egyszer Volt Hol Nem Volt majdnem 40%-t csökkent a múlt héthez képest, ami nem jó. Akik új sorozatokra vágynak, keressék A Viasat csoportot, AXN-t, Cool-t, vagy a két kereskedelmi adó kábelcsatornáit, mondjuk az RTL 2-t októbertől.

A körzet B-ben is elfogadhatatlan hibákat vétő védelemmel szemben a köztévé világbajnoki selejtezőközvetítése nem szerepelt rosszul, a fél millió néző (11.3%), egész tűrhető. Fábry Sanyit ennél kevesebben nézték (405 ezer, 8.6%). A vasárnap délutáni Nemzeti Vágta közvetítés (442.222, 15.6%) viszont nyerte a sávját, ami egyértelmű siker. A többi fronton a szokásos: gyenge Híradó, közepes/gyenge egyéb műsorok.

Az esti fő műsoridős nézettségi verseny helyezései ezek után nem okoznak sok meglepetést: RTL Klub 28.6%, TV2 17.3%, COOL 6.2% Viasat 3 4.8%, M1 4.7%, Film+ 4.1%. Olvassanak minket a jövő héten is.

facebook_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr774786827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása