Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Totalcar pályanapon jártunk a Slovakiaringen

Ma indul a Totalcar új évada a doQ-n, Bazsó Gáborral beszélgettünk

2012. október 17. - Flankerr

video.jpgAz egész egy szerkesztőségi ötletbörzével kezdődött: ha már indul a Totalcar új évada, ezúttal a doQ-n, miért ne beszélgessünk el erről a készítőkkel? Valószínűleg az egészből nem lett volna semmi, ha múlt héten nem hirdetik meg Winklerék, hogy lehet menni az első adás összekötő részeinek felvételére. Ott voltam és lebeszéltem a közvetlen és barátságos Bazsó Gáborral, hogy a Totalcar által szervezett pályanapot kihasználva „természetes” közegben, egy komoly versenypályán ejtsük meg a kérdezz- feleleket.

Na de oda el is kell jutni! Így hát az emTV.hu videós stábjával behuppantunk az orosz autóipar krémjét képviselő Lada 110 gépkocsimba, és megcéloztuk Dióspatony mellett a Slovakiaringet. A borongós időjárás nem sok jót ígért, de szerencsére csak Budapest környékén esett (de ott visszafelé is), a helyszínen már jobb körülmények fogadtak minket. Igaz, addig megküzdöttem a szlovák közlekedésszervezés ama érdekes vetületével, hogy a kereszteződések előtt táblán csak EGYSZER van kiírva, mi merre, aztán mire odaérsz, emlékezzél. A körforgalomban sincs jelölve a kihajtóknál, merre visz az út, minek is azt. A helyiek úgy is tudják, a többiek meg lottóznak. Mindezt a nemzetközi jelzésű főúton.

A helyszínen már messze látszódtak a körözgető pályanapi résztvevők, a parkolóban pedig a legkülönbözőbb autócsodák, a Citroen Berlingo-tól a Nissan GT-R-n át a szlovákok saját fejlesztésű K1 Attack-jáig. A komplexumban sorra tűntek fel a Totalcar munkatársai, Vályi Pistától Winkler Róbertig. Gyorsan kiszúrtuk, hogy riportalanyunk a kellemest a hasznossal összekötve épp egy 250 lóerős Ford Focus ST-t tesztel a pályán.

Karotta nem hazudtolta meg önmagát, és az autóból kiszállva szinte azonnal rendelkezésünkre állt. Ahogy vártam, percekig válaszolt egyszerű kérdéseimre, és ez így volt jó: ő ettől az, aki. Pontosan ezért érte meg több száz kilométert autókázni: még táncra is perdült válaszadás közben.

A hazaúton ki is elemeztük: a belőle áradó őszinte lelkesedés (is) az, ami miatt a Totalcar oldal és tévéműsor tizenkét év után is ott tart ahol. Kíváncsian várom az évadnyitányt, és meg is fogom írni, milyen lett. Tartsatok. Akkor is. Velünk.

Totalcar új évad ma este nyolc órakor a doQ műsorán!

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr344853245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása