Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Trében sztár?

Mi a baj a TV2-es műsorokkal? Sztárban sztár vélemény

2013. október 19. - Ádám // emTV.hu

tv2.jpgSzinte már trendé vált cikizni a TV2-t, de tény, hogy az XXL öt évvel ezelőtti csúfos bukása után a szórakoztató műsorok terén valahogy a mai napig sem tudott talpra állni csatorna. Vannak jó próbálkozások, mint a Nagy Duett vagy a Mr és Mrs, de entertaining területen még is siralmas állapotok jellemzik a TV2-t. Az Ének iskolája talán behozta a számításokat, de a The Voice-tól egyértelműen többet vártak. Vagy reméltek. Most meg az úgynevezett celebekre építették az őszi műsorrendjüket. Ez azért elég szegényes. Az Édes élet például a Teletubbies szintjén mozog. Szomorú, hogy van olyan, aki arra kíváncsi, akit az szórakoztat, ahogy Berki Krisztián pár százezer néző előtt alázza várandós barátnőjét. Az egyik adásban mondjuk épp azért, mert a harmadik trimeszterben lévő kismama nem cipelte fel Berki cuccait a kocsiból az új lakásba. Szegény Krisztián! Versenyre készül és erre kell hazajönnie? Nekem ciki. De nem érdekel a Győzike Show újabb epizódja sem. A múlt pénteken pedig elindult egy új műsor, a Sztárban sztár ami gyakorlatilag maga a Your face sounds familiar, amit az RTL is tervez, talán jövőre. Persze a Sztárban sztár nem a Your face sounds familiar, ahogy a Megasztár sem az American Idol, a Szombat esti láz sem a Dancing with the stars, és a ValóVilág sem a Big Brother. Satöbbi.

A műsor olyan amilyen, tipikus tévékettes, csak most nem a Tilla-Claudia páros vezeti, hanem Friderikusz Sándor. Az ország Fridije, aki a kilencvenes évek elején megismertette velünk a hawaii inget és az amerikai talk show műfaját. Most láthatóan feszeng, sokat bénázik. Az első adásban kimondta, hogy britni pirsz és emi vájnháusz. Azzal próbál vicceskedni, hogy beépíti mondanivalójába, hogy "meglepő és mulatságos". Ami pedig a legidegesítőbb, az a tegezés-magázás bábeli zűrzavara. Döntse már el, hogy kivel tegeződnek és kivel nem! Az egész egy rossz szinkronra emlékeztet, ahol az egyik pillanatban még tegeződnek, a másikban pedig magázódnak a szereplők. Szerintem egy ilyen műsorba amúgy sem illik a magázódás.

Beszólás is sok van, néha egész ízléstelen, oltják egymást rendesen. Meg az elmaradhatatlan burkolt buzizás. Például mikor Lakatos Márk azt mondja Friderikusznak, hogy adjon egy csókot az Amy Winehouse-nak öltözött Varga Viktornak. Sándor meg erre visszaszól neki, hogy majd hozzá küldi, mármint a stylisthoz. Mintha nem tudnánk, hogy...

A műsorban viszonylag sok baki van, de hát ez az élő adás varázsa, és az amúgy általában nagyon precíz X-Faktorban Lilu is bakizott annyit, mint talán egész pályafutása alatt soha. Nem is térnék ki szőrszálhasogatóan minden kis malőrre, de a második adásban azért tágra nyílt a szemem egy-egy elíráson. Három plusz egy felet számoltam. Azért csak plusz fél, mert némi jóindulattal mondhatjuk azt, hogy nem nagy hiba, ha Beyoncé nevét Beyonce-nak írták, ékezet nélkül. ez még az első show-ban történt, aztán a második adásra szép elírásokat sikerült összehoznia a feliratozó kartársnak.

sztarban_szat_elirasok.jpg
De a Sztárban sztár minden hibája ellenére még mindig messze felülmúlja Hajdú Péter műsorát. Az egyik percben halálos betegségekről, gyilkosságokról, apokalipszisről folyik a beszélgetés, a következő pillanatban pedig interjút láthatunk azzal a férfival, aki Magyarország kormányzójának és a világ urának kiáltotta ki magát. A Mr és Mrs-re szintén jellemző oda nem illő műnevetések is igen zavaróak.

Egyébként a Frizbiben is volt már elgépelés. A szilveszteri Dynamo interjú közben egy "ötcsillagos szállodában" felvett exkluzív beszélgetés során sikerült úgy kiírni azt, hogy "britt", hogy előtte néhány perccel ugyan az a felirat helyesen volt látható. Itt meg is lehet nézni.

De nem fikázom tovább a kettest, nincs könnyű dolguk. Konklúzió meg nincs, a csatorna továbbra is kitartóan próbálkozik. A Sztárban sztár pedig akár jó is lehetne. Ugyan még csak két adás ment le, és tény, hogy van némi javulás az elsőhöz képest, de az már most látszik, hogy a produkció megrekedt a szokásos tévékettes szinten. Ott, ahonnan sem az Ének iskolája, se a The Voice nem tudott kitörni. És ahonnan láthatóan a Sztárban sztár sem fog.

Eszembe jutott még egy közelmúltban látott elírás, amolyan ráadásként. Nem olyan régen az ATV Friderikusz című műsorának vendégei Magyarósi Csaba és Szűcs Ádám applebloggerek voltak. Az appleblog.blog-tól.

atvfriderikusz_eliras.giffacebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr485585703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása