Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Így működik egy légitársaság

A 87 éves lengyel LOT-ról láthatunk sorozatot a Discovery-n

2016. október 05. - Ádám // emTV.hu

discovery_channel.jpgAmi nekünk a Malév volt, az a lengyeleknek a Polskie Linie Lotnicze LOT, mely amellett, hogy egyike a legrégebbi légitársaságoknak, a technikai újításokkal is próbál maximálisan lépést tartani. Két hét múlva kedden este indul a Discovery új reality-sorozata erről az óriási szervezetről.

Gyerekkoromban a reptér mellett laktunk, imádom a gépeket, úgyhogy én külön örülök, hogy egy európai légitársaságról indít reality-t a csatorna. No persze ami a NatGeonak a Reptéróriás: Dubai, az a Discovery-nek a LOT: Küldetés a felhők felett, már ami a mai dokucsatornák reality- sorozatainak stílusjegyeit illeti.

Ettől függetlenül még lehet jó műsor, de sajnos az ajánló csak a szokásos kliséket mutogatja. Az október 18-án este kilenckor kezdődő évadnyitó epizódban a legénység a LOT első tokiói járatának indítására készül. Mivel ez óriási esemény a cég életében, a lehető legrosszabbkor alakul ki válsághelyzet. A feszült helyzeteknek mi is részesei lehetünk.

lot.jpga kép klikkre nagyobb lesz

A LOT székhelyeként szolgáló varsói Chopin Repülőtér évente ötmillió utast fogad. Flottája negyvenöt (a wiki szerint ötvenöt) légijárművel hatvan úticélt szolgál ki Európában, a Közel-Keleten, Észak-Amerikában és Ázsiában. A LOT egyike azoknak a légitársaságoknak, amelyek a világ jelenlegi legmodernebb repülőgépét, egy Boeing 787 Dreamlinert is üzemeltet. A céget 2008 és 2010 között a Global Traveller magazin a világ egyik legbiztonságosabb légitársaságának választotta. A LOT első nemzetközi járatát közel száz éve, 1929. augusztus 2-án indította, Bécsbe. A vállalat logóját Tadeusz Gronowski képzőművész tervezte.

A dokureality-sorozat a lehető legtöbb oldalról járja körbe egy légitársaság, a reptér és az irányítás mindennapi életét.

LOT: Küldetés a felhők felett premier | október 18. kedd | 21:00 Discovery Channel

emTV.hu // LWp Kommunikáció

fb.jpg

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr5211770797
süti beállítások módosítása