Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Wars-hoz hasonló filmes univerzum a Star Treknek?

Heti Trek-szemle

2017. január 15. - Ádám // emTV.hu

news.jpgNéhány ezer szerencsés rajongó ezekben a percekben is egy luxushajóúton vesz részt, májusban pedig érkezik az új sorozat, a Discovery. Doug Jung szerint a Star Trek univerzuma számtalan ki nem használt potenciál rejt; többek között lehetőséget kínál mellékszálak felépítésére és kifejtésére is.

std.jpg

Az idei év legfontosabb eseménye a májusban érkező Star Trek: Discovery, melyet január 24-én kezdenek forgatni a torontói Pinewood Stúdióban. Részben ezzel kapcsolatban Doug Jung – aki Simon Pegg mellett a Star Trek: Mindenen túl másik forgatókönyvírója volt – azon a véleményen van, hogy a Star Trek filmes franchise-ból sokkal többet ki lehetne hozni, mint eddig. A Star Wars-hoz hasonló saját filmes univerzumra gondol, ahol a tényleges, fő cselekményszál a nagy blockbuster akciófilmekben valósulna meg, míg a mellékszálakon (spin-off filmek) egyes karakterek, mellékszereplők sorsát vagy egyéb események alakulását kísérhetnénk részletesebben figyelemmel, nagyobb hangsúlyt fektetve a karakterfejlődésre, a személyesebb történetekre. Példának okáért elkísérhetnék fiatal kadétokat az Akadémiára, vagy többet tudhatnánk meg a Csillagflotta Titkosszolgálat működéséről, küldetéseiről. Mindezt számos, eddig még nem ismert, vagy nem kifejtett faj, hajótípus, föderációs intézmény, kvadráns, bolygó (stb) bemutatásával összekötve.

A Star Trek univerzuma számtalan lehetőséget kínál efféle mellékszálak felépítésére és kifejtésére. Ez alapja lehetne jövőbeni mozifilmeknek és sorozatoknak egyaránt, akár párhuzamosan is kifejtve egy-egy témát. Doug Jung azt is megemlíti, hogy ennek a törekvésnek egyfajta megvalósulása lesz az új sorozat, a Star Trek: Discovery is. A sorozat májusban érkezik a Netflixre (az USÁ-ban a CBS All Access-re), de a tervek szerint a premier epizódot a CBS is levetíti. Szereplőkkel kapcsolatos hírekről itt és itt írtunk, emitt meg egy pletykáról a sorozat főcímzenéjével kapcsolatban.

Ha nem szeretnél lemaradni a legfrissebb hírekről a Star Trek: Discovery-vel kapcsolatban, lájkold a sorozattal magyar nyelven foglalkozó Facebook- oldalt!

emTV.hu // köszönjük Dave segítségét // képünk illusztráció!

fb.jpg

stbt_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr6712126587
süti beállítások módosítása