Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Gyűlölködő kommentek árasztották el az RTL Klubot

A mi kis homofób falunk: Magyarország

2017. július 07. - Ádám // emTV.hu

rtlklub.jpgA Budapest Pride ideje alatt több tartalomszolgáltató szivárványszínűre változtatta a közösségi oldalán látható profilképe hátterét. Az RTL Klub is így tett, ám A mi kis falunk Facebook oldalán a felhasználók reakciója borzasztó képet fest a magyar társadalom hihetetlen mértékű homofóbiájáról.

a_mi_kis_falink_pride.jpg

Az egész sorozat egy falusi életet mutat be, ahol nyoma sincs az ilyen libsibibsi baromságoknak, meg a nagyvárosi buziskodásnak – fejti ki véleményét Kálmán, némi zsidózással vegyítve. Ilyen és ehhez hasonló kommentekkel van tele az RTL Klub saját gyártású sorozatának Facebook oldalán a szivárványszínűre festett profilkép alatti hozzászólások, melyben többen kifejtik, hogy mivel a csatorna kiáll a diverzitás mellett, inkább nézni sem fogják a széria második évadát. Okos...

A meglepően sok negatív kommenttel kapcsolatban megkérdeztük az RTL Klubot is:

"Sajnáljuk, hogy ilyen indulatokat váltott ki egy profilkép cseréje, és meg is lepett minket, hiszen tavaly ugyanígy fejeztük ki kiállásunkat a nyitott, elfogadó társadalomért, és akkor nem is voltak gyűlölködő kommentek. Ez idei jelenség. Ahogy A mi kis falunk sorozatban is minden szereplő elfogadja a másikat, így mi is abban hiszünk, hogy az embert a tettei és a személyisége és nem a nemi identitása, származása vagy vallása alapján kell megítélni.

Hiszünk továbbá a szabad véleménynyilvánításban is, a gyűlöletkeltésben viszont nem. Az oldalainkon káromkodásszűrő van beállítva, így a véleményét mindenki elmondhatja, de a sértő kommenteket vagy az algoritmus vagy mi nem engedjük megjelenni.

Negatív kommentek miatt nem változtatjuk meg az értékrendünket."

emTV.hu // M-RTL

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr3512647039
süti beállítások módosítása