Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Kiss Ramóna is énekelt az X-Faktor szombati adásában

2017. szeptember 16. - Ádám // emTV.hu

Az idei X-Faktor legutóbbi válogatóját a magam részéről nem éreztem túl erősnek, de azért ebbe az epizódba is jutott néhány emlékezetes pillanat; Kiss Ramóna produkciójára négy igent adok, a huszonkilencnek kinéző tizenkilenc éves Krisztián fantasztikus előadásába pedig én is belehaltam picit. Cikkünkben összefoglaljuk a 2017-es X-Faktor harmadik válogatóját.

x_faktor_7x3_rami_es_laci_2.jpg

Az adás első fellépője a huszonnyolc esztendős Zsolt volt, aki a Maroon 5 "She Will Be Loved" című számával igyekezett sokkolni a mentorokat; még maga is meglepődött rossz énekén, de legalább hozta a hangulatot, és vitte volna haza magával Gigit. Ez persze kevés volt a továbbjutáshoz, az esélytelenek nyugalmával Laci által neki adott egy igen szavazat bőven kevés volt a Táborhoz.

A Felvidékről érkezett Krisztina, a legjobban éneklő diszkógömb. Őt férje, DJ Peka bátorította arra, hogy jelentkezzen. A huszonhat éves nő meg hitt férjének, akinek Krisztina szerint vannak felfedezettjei, úgyhogy ő aztán tudja mi a tuti. Vagy mégsem. Utána a huszonkét éves Edina következett, bár nem sok sikerrel, ahogy Mónika Alice Coopere sem nyerte el a mentorok tetszését.

Az adás első kiemelkedő produkciójára természetesen az első reklámszünetig kellett várni. A tizenkilenc esztendős szlovákiai lány, Karmen egy Lady Gaga számot adott elő, miközben magát kísérte zongorán.

A második etapban aztán indult a dráma; Gáspár Laci bedurcizott. Érkezett ugyanis Bettina és László A csaj nem jár egyedül betédalával. A nő énekelt, a férfi gitározott, a produkció bár kissé bátortalan, de jó volt – négy igennel jutottak tovább. Bettina kezében volt egy törülköző, a mentorok rá is kérdeztek miért. Elmondta, hogy gyerekkora óta nagyon izzad a tenyere, ha izgul, és nem szeretné, hogy zárlatos legyen a mikrofon, ami valljuk be, naivan cuki válasz volt a részéről. Szó szót követett, a mentorok pedig megjegyzést tettek arra, hogy Gáspár Laci is eléggé izzadós, csak ő testben. Erre a korelnök mentor úgy megsértődött, amit én, a sajnos szintén brutálisan izzadós faszi sem tudok igazán megérteni.

A rettentően izgulós tizenhét esztendős Viktória (ha jól hallottam) egy Ariane Grande számmal lépett színpadra – három igennel távozott, ahogy az egy évvel fiatalabb Krisztián is, aki Caramel Szállok a dallal című slágerét adta elő. Mindeközben Laci még mindig fortyog, hiába nyalt be neki Peti és rajzolt neki szívet Alex... Szintén három igennel jutott a Táborba az agresszíven rappelő Dani is. Aztán kitört a klíma-hiszti. Ezt már Kiss Ramóna sem bírta tovább a kulisszában, mikrofont ragadott és előadta Postási Julitól a Puszi nyuszit, reklám.

Nagyon tetszett Troll Roland őszintesége és lelkesedése, csapatta Avicii-t rendesen! No meg az a tánc... de csinálta a hangulatot, az egyszer biztos! Viszont Ain't your chance, énekelhették volna a mentorok Eszternek, aki hangjegyes felsőben érkezett, de előadása valódi hangjegyeket csak nyomokban tartalmazott.

Zenekarok is voltak; a három tagú Radio Mobster egy saját számot hozott, ahogy a békéscsabai Chain Bridge Pop is, akik ebben a felállásban először léptek színpadra. Szintén saját számmal érkeztek, a címe Skanzen volt. Belenézhettünk még a Peak of Kings, az L.S.D, az Applebangle és a Diary fellépésébe is.

A huszonkilencnek kinéző tizenkilenc éves Krisztián volt az egyik kedvencem az adásban, aki a Majka Belehalok című gigaslágerének Nagy Ricsi féle feldolgozását adta elő, valami eszméletlenül jól és hatalmas átéléssel. Ő nem hitte el, hogy az X-Faktor színpadán áll, én meg azt, ahogy vörösödött a feje éneklés közben. Óriási fazon, remélem még sokszor hallhatjuk! Őt követte a magát romantikusnak tartó tizenhét esztendős Dani, aki egy saját számmal lépett a mentorok elé, végül négy igennel távozott.

A huszonöt éves Dani gyakorlatilag egy seprű-gitáron játszott, szintén négy igennel jutott a Táborba, ahogy a meglehetősen extrém külsejű Viola, és az M&M nevű roma zenekar is. A műsor utolsó fellépői pedig Ricco és Claudia voltak, akik fantasztikus előadásukkal kápráztattak el minket és a mentorokat is.

emTV.hu // fotó: M-RTL

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr4212830540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása