Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Marad az analóg frekvencián az RTL Klub és a TV2

Van itt minden látnivaló

2012. július 09. - Flankerr

nmhh.jpgMa éjfélkor lejár a két kereskedelmi adó szerződése az analóg földfelszíni sugárzásra, amit 1997-ben kötöttek az egykori ORTT-vel. Több cikk, blogbejegyzés jelent meg a témáról az elmúlt hetekben, amiben azt fejtegették, hogy hátha úgy döntenek: csak a digitális platformokon, kábelen, műholdon, IP TV-n keresztül terjesztik műsorokat, esetleg enyhébb szabályzású EU országba teszik át székhelyüket (lásd Viasat). A találgatásoknak az adott táptalajt, hogy semmiféle konkrét információ nem szivárgott ki, még a tárgyalások meglétéről se.

tvcsatornak_illusztracio.jpgFeloszlottak a felhők, felszállt a füst: az mmonline nem volt rest, és rákérdezett. A válaszokból kiderül az, amit előre meg lehetett jósolni: mindkét adó marad az analóg frekvenciákon is, mert a költségek ellenére nem mondanak le arról a majdnem hatszázezer nézőről, akik csak így jutnak tévéadáshoz. Nekik két és fél évük van váltani, mert EU szabályozás miatt legkésőbb 2014. december 31-re fel kell szabadítani a frekvenciákat. Végszóként csak annyit: jó pár tagország ország már megtette ezt.

facebook_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr904638644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása