Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Komolyan belecsapnak a lecsóba a Róna utcában

Miért jó nekem a SuperTV2?

2012. július 12. - Flankerr

kritika.jpgA TV2 friss bejelentése alaposan felkavarja a magyar televíziózás uborkaszezoni állóvizét. A továbbiakban kifejtem, miért fektet be rengeteg pénzt erre az adó, és miért lesz ez jó nekünk.

komment_v2.jpgAz első kérdésre nem nehéz a válasz: mert nincs más lehetősége. Egyrészt lépni kell az RTL2 indulására. Másrészt csak így van lehetősége az egyre több szeletre széteső nézettségi torta meghódítására. Harmadrészt a sokéves, „örök” második pozícióból csak így törhet ki, önmagában, és csatornaszinten is.

Az első pontot talán nem kell magyaráznom. bár ez a klasszikus, „másoljuk az RTL-t” taktikának tűnik, de nem az, mert a tévés világ erre tart a XXI. század második évtizedében. A „hagyományos” nagy adók nézettsége folyamatosan csökken, (az USA-ban is) mert a még tévé előtt médiát fogyasztó nézők egyre nagyobb része vándorol át a tematikus vagy általános kábeladókhoz, tudatosan választva magának szórakozást.

Ennek megy elébe az RTL és TV2, reményeik szerint vonzó célpontot kínálva az „eltévedt” nézőknek. Ezzel meg is magyaráztuk a második pontot. A harmadik ok elég egyértelmű: meg kell célozniuk az RTL-t, mert az utóbbi másfél évben csaknem teljesen lecserélt vezetés nem állhat azzal oda a ProSiebenSat1 elé, hogy „ide nekünk több milliárd forintot, de maradunk másodikak..

Egy negyedik nézőpont lehet a fő műsoridős adásstruktúra „szétfeszülése”. Az RTL 2 évig nem talált helyet a nem húsz fillérért leforgatott „I love Gjoni” társkeresős reality-showjának, kedves olvasóink pedig órákig sorolhatnák a félbehagyott, le nem adott évadokkal „rendelkező” sorozatokat, vagyis a két kereskedelmi adó „adósságait” a nézők felé. Egy párról írtunk mi is.

Ezeket sokkal könnyebb lesz „szétteríteni”, később ismételni két „prémium” adón, mint egyen: ez a szándék az RTL2 eddig bejelentett műsorrendjéből világosan kirajzolódik. Az már csak bónusz, hogy a legnézettebb programok, vagyis a saját gyártású műsorok közül is több fog elférni egymás mellett. Párhuzamosan futhat a Szombat Esti láz és az X-Faktor, A Voice és bármi, például. Visszatérhetnek elfeledett vetélkedők, sorozatok, talán még Xena és Esmeralda is.

Kíváncsian várom az új adó (és az RTL2 teljes) műsorrendjét, a saját gyártású produkciókat. Kemény őszünk lesz, és az tutifixhótziher, hogy mi, média kritikusok nem fogunk unatkozni. Zárszónak csak egy kérdést: SuperTV2, komolyan????

facebook_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr914650607

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Komolyan belecsapnak a lecsóba a Róna utcában 2012.07.16. 10:45:01

Egyrészt lépni kell az RTL2 indulására, másrészt csak így van lehetősége az egyre több szeletre széteső nézettségi torta meghódítására.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása