Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Jön a TV2HD és a SuperTV2HD

Ötletesebb márkanév nem jutott eszükbe?

2012. július 12. - pixel365

supertv2.jpgIdén ősszel indul a TV2 általános szórakoztató csatornája, a SuperTV2. Az igen csak ötletszegény nevű csatorna nagy felbontásban sugároz majd, sőt, a tervek szerint ez lesz majd a TV2 VIP klubja. A Fem3-mal és a Pro4-gyel ellentétben nem ismétlőcsatornának szánják, sőt, nagy költségvetésű saját gyártású műsorokat is sugároz majd.

tvstudio_illusztracio.jpgÉrdekes, hogy Simon Zsolt az Indexnek adott interjújában úgy fogalmaz; véleménye szerint az RTL azért sürgette meg a már két éve tervezett RTL2 beindítását, mert a TV2 is lépett. Szerintem ez még magánvéleményként is kissé nagyképű kijelentés a tavalyi évben kilenc milliárd(!) forint veszteséget termelő TV2 részéről, melynek oka (már mint a kiemelkedően magas veszteségnek) állítólag csak annyi, hogy a "veszteség jelentős része abból fakad, hogy le kellett írni több filmcsomag árát is, ami a könyvelésben súlyos milliárdokat jelent, de a cég közel sem teljesített ilyen rosszul. EBITDA pozitív volt."

A műsorok tekintetében a SuperTV2 eredetileg "valóság- show- adónak" indult, de a piaci trendek megváltozása miatt végül felhagytak ezzel az ötlettel, ellenben nem elképzelhetetlen, hogy a Big Brother újabb szériája vagy annak kiegészítő műsorai felbukkannak majd az adón. Az viszont bizonyos, hogy a The Voice (ahogy Németországban is a Pro7-en és a Sat1-en is futottak a tehetségkutatóhoz kapcsolódó műsorok,) "gálaadásai a TV2-n mennek majd, de több kísérőprogram is a kábeladóra kerül. Az új csatornán lesz Tények, a TV2 piacvezető hírműsora is, kicsivel másképp, mint ahogy azt eddig megszokhattuk." Remélem ez többek között az ízlésesebb díszletet jelenti.

A SuperTV2-t nem rétegadónak, hanem a magasabb vásárlóerővel bíró nézőknek (is) szánják és szeretnék, ha a csatorna három éven belül elérné a Viasat3-mat. A HD minőségű SuperTV2 mellett ősztől a TV2 is nagy felbontásban sugároz majd.

komment_v2.jpgMindenesetre remélem végre valóban történik valami a piroskettes háza táján, mert az biztos; bárhogy csűrjük. csavarjuk a számokat, a csatorna csak a nyári, amúgy is kevésbé nézett időszakban tudja rendszeresen megszorongatni fő riválisát, az RTL Klubot, s míg az RTL-es műsorok nagyrészt sikeresek és nézettek, addig a TV2-vel kapcsolatban a nézők egy része még a premier előtt sok esetben elkönyvelik, hogy szar lesz, hiszen "tévékettes". Még akkor is ha nem az. Lássuk be, a csatorna igen nehezen kecmereg ki az XXL című produkciónak sem nevezhető valami óta szinte trendszeresen bukásra ítélt ötletei hatása alól. Érdekes módon a TV2 mélyrepülése egybe esik a piros arculat indulásával, valamint azzal, amikor a ProSiebenSat1 csoport megvásárolta az adót. Míg a német piacon a Pro7 és a Sat1 remekül teljesítenek, addig a TV2 sokszor inkább nevetség tárgya, mint sem egy nézett, minőségi csatorna. Persze az is igaz, hogy a minőség nagyon relatív dolog.

Index
a kép csak illusztráció

facebook_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr84648622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása