Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Hallgatottsági adatok

2012. június

2012. július 21. - radiosite.hu

hallgatottsag.jpg2012 júniusában a rádiók által elért közönség aránya 69,8 százalékot tett ki, azaz egy átlagos napon a 15 év feletti hazai lakosság körében 5.943.800 fő hallgatta minimum 15 percig valamely rádió adását. Ebben a hónapban egy adott napon a rádiózással eltöltött idő átlagosan 4 óra 8 perc volt.

A GfK és az Ipsos országos hallgatottságmérésének eredményei szerint a májusi eredményekhez viszonyítva júniusban a hétköznapi rádiózás volt jelentősebb, és ez a tendencia érvényesült a legtöbb korcsoportot tekintve. A 15-49 évesek körében ebben az első nyári hónapban kiemelkedő hétköznapi rádióhallgatottság volt tapasztalható, hiszen 77 százalékuk bekapcsolódott egy átlagos hétköznapon valamely rádiócsatorna adásába. A nyári időszaknak megfelelően a hétvégi rádiózás kismértékben visszaesett.

Ha az egy napon belül történő hallgatottsági görbét tekintjük, akkor a hétköznapi rádióhallgatottsági idő növekedése elsősorban a délután 4 és 5 órai idősávban volt a legmarkánsabb.

Kutatási adatok
Adatfelvétel ideje: 2012. június 1-14., napi egyenletes almintán
Módszertan: hibrid: telefonos (CATI), részben online (CAWI)
Mintanagyság: 2.000 fő
Mintaelemszámok, hibahatár: az ábrákon jelölve!

LETÖLTÉS (PDF)

Radiosite.hu, Ipsos-GfK

radiosite_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr414669428

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Média blogajánló 2012.07.21. 14:57:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Média blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása