Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Az NBC új vígjátékai: Go On és Animal Practice

A vicces és az átlagos

2012. augusztus 16. - Flankerr

kritika.jpgA négy nagy országos amerikai tévé társaság között a sport nélkül évek óta stabil negyedik NBC ügyesen kihasználta az olimpiai közvetítései magas nézettségét, és két újonc vígjátékának is leadta az első, pilot epizódját. A lépés elsőre bejött, brutális nézettséget ért el mindkettő. Most lássuk, melyiknek milyen esélye van a szeptemberi sikeres folytatáshoz.

GoOnbanner.jpgAz első versenyző Mathew „Chandler” Perry új vígjátéka, a Go On. A készítők, producerek közül említést érdemel Scott Silvestri (Jóbarátok), és Todd Holland (Már megint Malcolm). Az alaptörténet a jó szitcomokhoz méltóan facsavar bonyolultságú: a sportrádiós műsorvezetőt játszó Perry elveszíti a feleségét, és csak úgy engednék vissza dolgozni, ha részt vesz tíz foglalkozáson egy terápiás csoportban.

Goon1.jpgAhová a nemkicsi egója szerint el se akar menni, és persze csupa „őrült” arc van benne. A közöttük rendezett spontán kieséses bajnokság (kinek nagyobb a problémája) a pilot legjobb jelenete. Amely jól egyensúlyoz az egykamerás (aláröhögés- mentes) vígjátékok finom humora, és az érzelmek, dráma között. Ebben (de csak ebben) a Scrubsot idézte meg nekem. Kérdés, hogy mennyit fognak „kimozdulni” a statikus (és olcsón legyártható) díszletekből (rádió stúdió, csoportterápiás szoba), és külső jelenetekkel színesíteni a képi világot.

Goon2.jpgA casting az átlagnál kicsit jobb: a főszereplő doktornő szép és aranyos, a terápiás társakban is van potenciál. A forgatókönyvből adódik, hogy a legtöbbet Perry szerepel, aki lubickol a figurája bőrében. Szerintem azért, mert karaktere elég közel áll a Jóbarátok Chandler Bingjéhez: szarkazmus, irónia, önvédelmi humor, ez mind a fegyvertár része.

Goon3.jpgEmiatt is úgy érzem, a Go On-ban bőven van még kraft. Az olimpia közbeni vetítés bejött az NBC-nek: 16.1 millióan nézték a pilotot, amire „normál” műsorrendben esélye se lenne. Folytatás szeptember 11-től, kedd esténként. Nálam a főcím hiánya (ez még változhat) ellenére nyert a Go On, kiosztok rá egy 7.5/10-et. Bízom benne, hogy még jobb lesz, és nézni fogom hétről hétre.

AnimalPracticebanner.jpgMásodik jelöltünk az Animal Practice, mely sztorija olyan pofátlanul nyúlja le a House-t, hogy az már nekem kínos: az ország egyik legjobb, sármos ÁLLATorvosa imádja a pácienseit, de lenézi, utálja, semmibe veszi az EMBEREKET.. És az NBC által is külön kiemelt főszereplő egy majom.. Na innen szép a nyerés.

animalpractice1.jpgAmi félig- meddig össze is jön a vígjátéknak. Az ötletes főcím után közepesen jobb- rosszabb poénokat, és zavaróan sablonos történetet kapunk: az állatklinika a (fizető) gazdik alázása, levegőnek nézése miatt csődbe jut, és hát ki más venné át, ha nem a főszereplő ex-barátnője.. Ami konfliktus-forrásnak tökéletes, „önálló” ötletnek szánalmas.

animalpractice2.jpgHa ezen elegánsan túllépünk, egész jól szórakozhatunk, amit nagyban elősegít a kiváló szereposztás. Justin Kirk (Nancy ül a fűben, Jack & Jill) egyszerűen  tökéletes főszereplő, JoAnna Garcia Swisher (Reba, Better With You) csinos és üde, Tyler Labine (Reaper, Mad Love) pedig pont olyan őrült fejű és vicces, mint máshol. A többi mellékszereplő, beleértve a majmot, se rossz.

animalpractice3.jpgMiattuk, és a lopott alapötletben lévő lehetőségek miatt nézni fogom majd a folytatást. Pontszámnak kap egy 6/10-et, de több poénra, és önálló ötletre lesz szüksége a javításhoz. Az olimpia záróünnepsége után éjjel 11-kor leadott pilotot 12.8 millió néző figyelte, ami kezdetnek elég jó, de innen lehet nagyot bukni. Folytatás szeptember 26-án, szerdánként, többek között az ABC szitcom blokkja (A semmi közepén, Modern Család) ellen. Nem lepődnék meg, ha nem élné túl az őszt, amit azért sajnálnék.

komment_v2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr124715388

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Média blogajánló 2012.08.16. 13:57:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Média blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása