Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Tízéves a MythBusters

Robbanások, mítoszok, Buster és Duct Tape

2012. szeptember 26. - emTV.hu

discovery.jpgA Discovery Channel sikersorozata, az "Állítólag…" már tizedik éve keresi a válaszokat az érdekfeszítő kérdésekre, és hívja izgalmas tudományos vitára a nézőket. A Duct Tape- hívők, piromániások és hivatásos szkeptikusok kedvencét ünnepelendő, a magyar Discovery Channel az eddig megvizsgált mítoszokból microsite-ot készített, ahol mindenki megtippelheti, igaz-e egy-egy közismert mítosz.

allitolag_infografika.jpgAz Adam Savage és Jamie Hyneman által vezetett mítoszirtók már tíz éve kutatják a városi legendák valóságtartalmát a Discovery Channel "Állítólag…" című sorozatában. A magyar nézők nyolc éve követhetik a sorozatot, melynek októberben legújabb részeit is láthatják.

A magyar Discovery Networks is készült az évfordulóra: az "Állítólag…" eddigi részeiben kivizsgált mítoszokat kvízjátékos formában összegyűjtő microsite-ot készítettek. Az oldal folyamatosan bővül, segítségével jelenleg több mint ötven városi legenda valóságtartalmát ismerhetjük meg játékos formában.

A gyarapodásnak nem áll útjában a feldolgozott mítoszok hiánya: a Discovery Channel által összeállított infografika tanulsága szerint a tíz év alatt 187 epizód készült a sorozathoz, amelyek a különkiadásokkal együtt 218 órányi szórakozást nyújtottak a rajongóknak – ezekben összesen 833 mítoszt vizsgáltak meg a műsorvezetők. A rajongók igényeit jól ismeri a csatorna, ezért azt is belefoglalták az infografikába, hogy robbanóanyagból és korunk férfijának leghűségesebb társából, a Duct Tape- ből mennyit használtak fel az elvégzett kísérletek során.

A sorozat a nézők és kritikusok körében is népszerű, 2009-ben megnyerte a YouTube-díjat és már négy Emmy-jelölést is szerzett. Valószínűleg a leghíresebb rajongójuk Barack Obama amerikai elnök, aki egy epizódban maga kéri fel a mítoszirtókat egy ókori „rejtély” megoldására.

A Discovery Networks magyarországi kommunikációs ügynöksége az LWp Kommunikáció, a microsite elkészítésében az Insolis Solutionsszel dolgoztak együtt.

zzepg.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr134804002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása