Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

47. heti nézettség

Feltámadó Voice, száguldott a Forma-1 és az RTL

2012. november 27. - Flankerr

nezettseg.jpgA múlt héten ismét az X-Faktor volt a legnézettebb a 18-49 évesek körében, 45.6%-os SHR-rel. Második a 41%-ot növő (volt honnan) The Voice (38.1%), Kétszázezerrel nézték többen a célcsoportból, mint a múlt hetit. Harmadik a Twilight saga legrosszabb része, az Újhold (35.0%), negyedik a Barátok Közt (31.8%), ötödik a Cobra 11 (28.6%), hatodik pedig világbajnoki címről is döntő brazil Forma-1-es futam közvetítése (31.0%).

12.47.1849.jpgAz RTL Klub ismét elégedetten dőlhet hátra. Továbbra is ők nyerik a 16:30-24:00 közötti idősávok cirka 90%-át, aminek egyik titka, hogy A gyanú árnyékában/A Kód párossal kiütötték a konkurencia hagyományosan erős késő délutánját és kora estéjét. Az X-Faktor stagnálva is zászlóshajó, és a párt kereső gazdákat se unja még a közönség.

Ebből egyenes következik, hogy a TV2-nek ez a hónap se hozza a megváltást. Örülhetnek a Voice megerősödésének, nyert csütörtökön az Üvegtigris 3, és ha gyenge számokkal is, de az Ügyféllista is. A pénteki Jóban-Rosszban megfogta a Fókuszt, a csütörtöki éjjeli Aktív ismétlés a Brandmániát. És nagyjából ennyi.

Sorozatok terén most volt annyi újdonság, hogy érdemes ismét külön bekezdésben foglalkozni velük. Hétfőn az Esküdt ellenségek: Los Angeles célközönségben csúnyán kikapott a Showder Klubtól, de teljes nézettségben már jóval kisebb a különbség. Kedden a Halálos Iramban-t nagyon elverte a Castle, és kicsit a Döglött Akták. Szerdán a Kettős ügynök esélytelen volt a Házasodna a gazda ellen, de legalább a TV2 nem szedte ketté a dupla nyitórészt. Az Ügyféllista nyert 18-49-ben, és teljesben is az egyik sávját: meglátjuk, hogy mit hoz a harmadik részre. Pénteken a Haláli zsaruk az igen erős Voice felvezetés alig harmadát tudja megtartani, így esélytelen a Gyilkos elmék ellen, és utána Grimm se bír az Odaát-tal, pedig az előbbi sugárzott része két hónapja ment le az USA-ban, míg az utóbbi majdnem négy éve.

12.47.teljes.jpgAz M1 a Forma-1 utolsó percekig izgalmas véghajrájával hét félórás sávot is megnyert (kettőt szombaton, ötöt vasárnap), ez pont a fele a TV2 hasonló teljesítményének. Újra magára talált a Magyarország, szeretlek!, és jó a Poén Péntek 506 ezer nézője. Újra 450 ezer néző közelében van a Maradj talpon!, de a Haction Újratöltve 230 ezer körüli átlaga továbbra se az a fényes siker, különösen hogy ebből csak 44 ezer a 18 és 49 év közötti fiatal. Ezúttal Fábry hozott 400 ezer körüli nézőszámot.

A tévé adók főműsoridős versenyében első az RTL Klub (29.3%), második a TV2 (19.6%), harmadik COOL (5.0%), negyedik az M1 (4.3%), ötödik a Viasat3 (4.0%), hatodik a Film+ (3.8%).

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr274927493

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner.Média blogajánló 2012.11.27. 19:33:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Média blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása