Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Alter X

Egy másik valóság tehetségkutatója

2012. december 01. - wolfclaw

kritika.jpgHölgyeim és Uraim! Fantasztikus programot kínálunk szombat estére! Elviszük önöket egy alternatív valóságba, ahol a hamis hangot dicsőitik és akit támogatni kellene, azt lehúzzák a pokol bugyraiba. Kérjük lépjenek be az X-Faktor 2012-es szezonjának kapuján és köszöntsék nagy szeretettel a házigazdát, a Vastüdő nagyasszonyát, aki már épp csak tigrisbukfencet nem hányt a bevonulásakor, Ördög "Már Elismerem, Hogy Terhes Vagyok” Nórát!

komment.jpgLassan tényleg úgy érzem, hogy egy olyan tudományos-fantasztikus teleregény folytatásait nézem hétről hétre az RTL-en, amihez képest a britek kedvence, a Doctor Who csak egy tehetségtelen író fércműve. Annyira más síkon mozognak az énekesek és mentoraik ahhoz képest, amit a nézők látnak- hallanak- gondolnak, hogy azt ép ésszel csak akkor lehet feldolgozni, ha azt mondjuk ez egy másik valóság és mi egy féreglyukon keresztül valahogy belecsöppenünk minden szombaton.

xfaktor_mentorok.jpgTudom már unásig foglalkoztam JFK minden megmozdulásával (ráadásul a bulvársajtóban épp csak az nem jelent meg milyen alakút szart), most mégis rajta szeretném bizonyítani a tézisem. Krisztián olyan hamisan énekelt fordulóról fordulóra, hogy arra se mértékegység, se mentség nincs. A mentorok mindig ekézték kicsit, mégis ott volt az a "hülye, de szeretem" feeling. Ezt pedig a kis Jimmy (ahogy apja rajongói becézik) úgy vette, hogy dicsérik. Mintha nem is fogta volna fel, hogy mit mondanak neki.

Aztán amikor a top hatba bekerült, valami megváltozott. El tudott énekelni egy dalt viszonylag kevés mellélövéssel, erre a mentorok elkezdik agyonverni azzal a lapáttal, amivel elkezdte kiásni magát abból, amit addig magára hányt. Mi történt vajon? Most látta meg saját tükörképét az RTL és elkezdte gyorsan lemosni magáról a trágyalét? Lehet hogy ez volt a szándék, de ahogy megtisztult, rögtön beleugrottak egy még nagyobb adag friss és meleg fosba azáltal, hogy kitalálták, legyen meg a hozzám hasonló fanyalgók öröme.

xfaktor_top6.jpgFantasztikus ötletük támadt: rendeznek egy X napot, ahol aztán jól be lehet szólni a mentoráltaknak. Mintha nem tudnának leakadni a kibeszélősnek titulált, fighter showról ezért kitaláltak egy Nórika- showt. Jöhetnek azok akik szerint Stone az új Bikicsunáj, vagy akik nem likeolták a Like-ot és szívesen találkoznék is velük, de még szívesebben látnám azokat akik arra jelentkeztek hogy kiosszák Oláh Gergőt. Szinte várom már ahogy a Fókuszban részleteket mutatnak be amint a Szabó Dávid hívők összecsapnak a Csobotadélosokkal, és a biztonsági őröknek kell szétválasztaniuk őket, miközben Nánásiné könnybe lábadt szemekkel rosszallja a történteket.

Mert ez kell a népnek! Cirkusz! Ami idén az X-Faktorban történik, az egy másik valóság ahhoz képest, amiben a nézők élnek.

fotók: Bársony Bence, RTL Klub

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr804937671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása