Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Új közszolgálati adó indul

Még karácsony előtt érkezik a Dankó Rádió

2012. december 04. - emTV.hu

mtva.jpgKarácsony előtt kezdi meg adását a Dankó Rádió. A klasszikus magyar nótákat és operettslágereket sugárzó csatorna az eddigi Régió Rádió frekvenciáin szól majd, a regionális híradások átalakítása után - jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója.

Böröcz István közölte: a regionális rádióadások jövőjének meghatározásakor merült fel, hogy a magyar nóta kiszorult a médiából, annak ellenére, hogy sokmilliós, zömében vidéken élő tábora van a műfajnak - írja a Radiosite.hu.

Jónás István, a Magyar Rádió vezérigazgatója közölte: meggyőződése, hogy a Dankó Rádió a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió mellett a maga műfajában szintén piacvezető lesz.

Az új csatorna december 22-én kezdi meg adását, műsorai Budapesten készülnek majd, a Magyar Rádió öt regionális stúdiója pedig megszűnik. A rádió felelős szerkesztője Tarnai Kiss László lesz.

Az adón reggel nyolctól két órán át sugárzott napindító nótacsokor után egy órában A nóta nagymesterei címmel hallhatnak műsort az érdeklődők, Erdélyi Claudia szerkesztésében. Ezt operettsáv követi, Nagy Ibolya operettprimadonna, a Zeneakadémia egykori növendékének irányítása alatt, majd két órán át "jó ebédhez szól a nóta", vagyis élő kívánságműsor lesz hallható a rádióban - fogalmaz az mmonline.hu.

Asbóth József vezetésével a magyar nóta legnagyobb szerzői mutatkoznak be délutánonként, majd az aznapi vagy az előző napi műsorok ismétlését hallhatják a rádióhallgatók.

A rádió egységes hírszolgáltatással jelentkezik, elsősorban a vidéki Magyarország híreire fókuszálva. Ehhez a híranyagokat az MTI Hírcentrum biztosítja, az MTVA tudósítói hálózatának igénybevételével.

A Dankó Rádió induláskor várható frekvenciahálózata
Debrecen - FM 91.4 MHz
Győr - AM 1350 kHz
Miskolc - FM 102.3 MHz és AM 1116 kHz
Mosonmagyaróvár - AM 1116 kHz
Nyíregyháza - AM 1251 kHz
Pécs - FM 101.7 MHz
Szeged - 93.1 MHz
Szolnok - FM 101.2 MHz
Szombathely - AM 1251 kHz

Radiosite.hu / MTI / mmonline.hu / emTV.hu

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr134947809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása