Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A tévétörténelem halálesetei

Volt, aki a kamerák előtt halt meg

2013. június 03. - emTV.hu

em.jpgPénteken, az oklahomai El Reno közelében meghalt a Discovery Channel Inside the tornado (Viharvadászok) című műsorából ismert Tim Samaras (55), Paul Samaras (24) és Carl Young (45). Nem ez volt az első eset, hogy a dokucsatorna munkatársai életüket vesztették, de akadtak mások is a tévétörténelemben, akik forgatás közben, vagy a kamerák előtt haltak meg.

Nemrég, a francia TF1 Koh-Lanta (gyakorlatilag a Survivor) című túlélő show 16. évadának első forgatási napján egy szereplő Gérald Babin (25) infarktust kapott és meghalt. Babin szólt, hogy görcsöl a karja és szorít a mellkasa. Az orvosok azonnal megvizsgálták, és az elszállítása mellett döntöttek. Közben kapott infarktust, de már a kórházba sem értek be vele. Egyszer még magához tért mielőtt meghalt.

Egy produkciós cég idén februárban épp a Discovery Channelnek forgatott egy katonai témájú reality-t, amikor a stáb egyik helikoptere lezuhant. A pilóta, David Gibbs (59), az operatőr, Darren Rydstrom (46) és az egyik szereplő, Michael Donatelli (45) azonnal szörnyethalt.

2010-ben a csatorna rákhalászokról szóló sorozatának egyik szereplője, Phil Harris kapitány (53) szélütést kapott. Kérte, hogy tovább rögzítsék az eseményeket, amibe a Discovery bele is ment. A Deadliest Catch (Halálos fogás) volt az első reality, melyben bemutatták egy ember halálát.

2009-ben egy meleg pornószínész haláltusáját örökítették meg a Zoo Production kamerái egy rendőrös valóságshow forgatása közben. Egy razzia során Dustin Michaels marihuána birtoklásáért börtönbe is kerülhetett volna, ezért úgy döntött, lenyeli a zacskó füvet, ami nála van. A rendőrök, majd a mentők hiába próbálkoztak, nem tudták megmenteni. A sokkoló felvétel itt tekinthető meg.

2006-ban Steve Irwin (44) épp egy filmet forgatott a Nagy-korallzátonyról, amikor egy tüskés farkú rája megmarta. A vele merülő operatőr rögzítette is az esetet. A felvételt először a rendőrség lefoglalta, végül a család kérésére azóta sem került bemutatásra.

R. Budd Dwyer képviselőre 1987-ben több, mint ötven év börtön várt volna, mivel összeesküvésben való részvétellel vádolták. Egy televíziós sajtótájékoztatón egy pisztolyt dugott a szájába és elsütötte. Csak saját felelősségre! Hasonló képpen végzett magával Christine Chubbuck híradós, aki 1974-ben még nyolc percet adásban volt, majd előhúzott egy pisztolyt és főbe lőtte magát.

Jon-Erik Hexum (26) egy kellékpisztollyal lőtte főbe magát 1984-ben. Az amerikai színész a Cover Up című sorozat forgatási szünetében egy 44-es magnummal játszott és azt imitálta, hogy fejbe lövi magát. Nem vette figyelembe, hogy ilyen közelségből a vaktöltény is halálos lehet.

A World War III című minisorozat munkálatai közben az egyébként az Alkonyzóna és a Columbo egy-egy epizódját is jegyző ukrán származású rendező, Boris Sagal (57) 1981-ben egyszerűen belesétált egy helikopter rotorjába, amely majdnem lefejezte őt. Súlyos sérüléseibe később belehalt.

Morbid és ironikus halálokból találhatunk még a televíziózás történelmében bőven. Tommy Cooper (63) walesi komikus 1984-ben élő adásban kapott szívrohamot az ITV-n. Hiába szakították meg a Live From Her Majesty's című varietéműsort, a holttestet csak a második reklámszünetben tudták elszállítani, mivel csak mentős vagy rendőr mozdíthatta el. Míg megérkeztek, a függönyt leeresztették és a színpad maradék részén folytatták a műsort.

Jerome Irving Rodale (72) a bio mezőgazdaság egyik úttörője egy 1971-es interjú során hosszan ecsetelte, mennyire jó egészségi állapotnak örvend. A beszélgetés után lefeküdt szunyókálni egyet, de szívrohamot kapott és többé nem ébredt fel. A The Dick Cavett Show ezen része soha nem került adásba.

Hasonló történet, hogy április elején az MTV azért kaszálta el Buckwild című tahóreality-jét, mivel az egyik szereplő, Shain Gandee (21) - igaz, nem a forgatás alatt - szénmonoxid mérgezésben lelte halálát. Terepjárójával egy mocsaras vidéken ralizott, amikor a kocsi belesüppedt a földbe. A kipufogó füst az utastérbe áramlott, ő meg ki tudja miért nem szállt ki és megfulladt. Amikor a füst beáradt az utastérbe, állítólag már aludt. Vélhetően részeg volt. A műsort egyébként ugyan az a Zoo Production készítette, amelyik rendőrös valóságshow-jában a meleg pornószínész, Dustin Michaels megfulladt.

Talán arra is sokak emlékeznek, amikor a Dr. House szinkronmunkálatai alatt 2007-ben elhunyt Szakácsi Sándor (55). A TV2 akkor azzal adózott a színész emlékének, hogy a már elkészült szakaszt meghagyta, így sajátos módon az egyik jelenetben még Szakácsi, a másikban már Kulka János szinkronizálta Hugh Laurie-t. A sorozat magyar változatában a Wilsonnak hangját kölcsönző Selmeczi Roland (38) egy évvel később az M5-ös autópályán egy balesetben életét vesztette.

Forrás: Wikipedia, Index, comment:com, [origo]
Köszönjük Flankerr segítségét!

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr275341896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása