Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

'A világegyetem' legújabb évada érkezik a Spektrumra

Júliustól minden hétköznap este nyolc órától

2013. június 11. - emTV.hu

spektrum.jpgAz Élet az emberek után című sorozat új évadát követően A világegyetem legújabb szezonja is megérkezik a Spektrum csatorna műsorára. A látványos sorozatban üstökösöknek eredünk a nyomába, megvizsgáljuk a földönkívüli élet lehetőségeit, és olyan szemszögből vehetjük szemügyre az univerzumot, ahogy eddig még sosem láttuk, mindezt minden eddiginél látványosabb grafikákkal és számítógépes animációkkal megfűszerezve. A világegyetem című sorozat vadonatúj részei július elsejétől kerülnek a Spektrum képernyőjére, minden hétköznap este nyolc órától.

vilagegyetem.jpg

Alig ötven éve merészkedett ki az ember a világűrbe. Ma már nem csupán későbbi utazások lehetőségeit vizsgáljuk, de különféle űrjárművekkel – kezdve az alig néhányszáz kilogramm tömegű űrszondáktól a bonyolult robotokon át a sok-sok tonnás űrteleszkópokig – vizsgáljuk múltunkat és jövőnket. Újabban már „egyenes közvetítésben” látjuk csillagok születését és pusztulását. Új szemlélettel kell tekintenünk saját Földünkre is: miközben például éppen a globális felmelegedés problémáját vizsgálják egyes kutatók, addig mások keresik az úgynevezett "Földhöz hasonló" bolygókat. Közben fekete lyukakat s azok keletkezését és enyészetét figyelhetjük meg, s a világűr megannyi, természetes csodáját, hiszen a világűr teli van titokzatos jelenségekkel, amelyeket józan ésszel alig lehet felfogni. Ki gondolta volna, hogy léteznek részecskék, amelyek akadálytalanul hatolnak át a testünkön, vagy hogy vannak olyan csillagközi felhők, amiket ugyanaz az alkohol itat át, amit mi is megiszunk?

Forrás és fotó: Spektrum Sajtóklub

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr465355523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása