Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

A 30 éves István, a király az RTL Klubon

Augusztus 20. 21:20

2013. augusztus 07. - emTV.hu

rtlklub.jpgAz RTL Klub az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án 21:20-kor tűzi műsorra a 30 éves jubileumát ünneplő rockoperát, az István, a királyt, Alföldi Róbert rendezésében. Büszkék vagyunk arra, hogy az RTL Klub lehet az a televízió, amely bemutathatja a 30 éves jubileumra készülő István a királyt. Biztosak vagyunk abban, hogy az RTL Klub nézői az államalapítás ünnepén örömmel nézik majd ezt az emblematikus alkotást. – mondta Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója. A csatornán látható előadás a szegedi előadások rögzített változata.

ik30.jpg

Szörényi Levente és Bródy János műve mind a mai napig talán a legmeghatározóbb alkotás a magyar államalapításról. Jelentősége egyebek mellett közösségteremtő-megtartó erejében rejlik, és abban a művészi sokrétűségben, amelynek eredményeként még a 30. évfordulón is számos, ma is aktuális mondanivalóval bír.

Az alkotók a 30 éves jubileumra kortárs változattal készülnek. A köztünk élő István és Koppány látható majd a produkcióban Alföldi Róbert sajátos művészi víziójában. A mű zenéje és szövege minden változtatás nélkül kerül színpadra újragondolt díszletekben és jelmezekkel.

A 860 négyzetméteres színpadon a 21 méter magas díszlet-rendszerben, 150 táncos és statiszta teszi impozánssá a látványt. A hangzás felejthetetlenné tételéről a 60 fős szimfonikus zenekar és a 6 tagú rock-szekció gondoskodik.

A színészek elsősorban a prózai színjátszás kiemelkedő személyiségei, akik kitűnő hangi adottságaik alapján számos zenés színpadi műben is megmutatták tehetségüket.

RTL Klub

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr145450099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása