Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Kivonulhat Oroszországból az RTL

Az orosz piac nagyobb külföldi szereplőinek száma kettőre redukálódna

2013. augusztus 24. - dselmeczi

rtlgroup.jpgMíg hazánkban reklámadót lebegtetnek, hogy a nézettségi versenyben nem túl fényesen álló TV2 mindenképpen kormányközeli vásárlóhoz kerüljön, és az őszi televíziós szezont gyakorlatilag csak az X-Faktor jelenti, addig Oroszországban az RTL gondolkodik a helyi piac elhagyásán. Mivel a Csoport belső szabályai szerint csak ott tartanak fenn jelenlétet, ahol vezető, vagy rosszabb esetben második helyezést tudnak elérni, valószínűsíthető, hogy megválnak 7,5 százalékos részesedésüktől a National Media Groupban, melyet belső források szerint az NMG többi tulajdonosa vásárolná fel.

Így az orosz televíziós piac nagyobb külföldi szereplőinek száma kettőre redukálódna. A Viasat csatornacsaládot is birtokló svéd gyökerű Modern Times Group 2002, míg a The Walt Disney Company 2012 óta van jelen az országban.

Broadband TV News

facebook.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr145474597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása