Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

9 tény, amit nem biztos, hogy tudtál a The Walking Deadről

Elindul a kultikus horror sorozat, a The Walking Dead

2014. február 10. - emTV.hu

fox.jpgTalán nincs is olyan sorozatfüggő Magyarországon, aki ne tudná, hogy ma este tízkor dupla részekkel elindul hazánkban is a The Walking Dead című horrorsorozat a FOX-on. De tudtad, hogy a sorozat egyik rendezője magyar származású? Vagy hogy a "zombi" szó miért nem hangzik-el egyetlen részben sem? Vagy hogy miképp szabadulhatsz meg tőlük? Íme néhány tény, amit nem biztos, hogy tudtál a sorozatról.

twd2.jpg

• A sorozat egyik rendezője, Frank Darabont magyar származású. Szülei 1956-ban hagyták el az országot, és fiuk egy franciaországi menekülttáborban született.

• Frank Darabont születési neve Darabont Ferenc, ezért tűnik fel a filmben egy „Ferenc Builders” költöztetőautó az első évad elején.

• A „zombi” szó szándékosan nem hangzik el egyetlen részben sem, mert a történet szerint amikor az élőhalottak megjelentek, az emberek nem tudták, hogy milyen lényekkel néznek szembe. Így többféle elnevezést is kaptak, az eredeti képregényben és a filmben egyaránt.

• Az első epizódok forgatásánál egy gyanútlan szomszéd kihívta a rendőrséget, azzal, hogy mesterlövészeket látott a közelben. Hamarosan kommandósok érkeztek, hogy kezeljék a helyzetet, ám végül nem történt letartóztatás.

• Az élőhalottakat alakító színészeknek a forgatásokat megelőzően „zombi iskolába” kell járni, azaz egy speciális tréningen vesznek részt, ahol megtanítják őket a jellegzetes mozdulatokra.

• Az első évadban a speciális effektekért felelős Greg Nicotero maga is feltűnik zombiként a vásznon, méghozzá két alkalommal is. Ő az a kóborló, aki megharapja Andrea nővérét Amy-t, és az a zombi, aki a szarvasból eszik, miközben Daryl Dixon feltűnik a színen.

• A The Walking Dead világában erős fölényben vannak az élőhalottak. A kép valóban vészjósló: minden emberre 5000 zombi jut.

„Ez a vérünkben van, mindannyian hordozók vagyunk” – mondja a zombi járványról a sorozatban Dr. Edwin Jenner, aki kutatóként tűnik fel a filmvásznon. Karakterét egy valós történelmi személy, Edward Jenner angol orvos, a himlőoltás feltalálója ihlette.

• A filmben senki nem tudja, pontosan hogyan kezdődött a vírus, de az egyetlen módja annak, hogy egy zombit valóban megöljenek, és ne térjen vissza élőhalottként, az, ha fejbelövik.

A sorozat szinkronjáról erre találsz még néhány érdekességet.

FOX // emTV.hu

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr165804912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása