Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Ma este végre magyarul is jönnek a zombik

Elindul a kultikus horror sorozat, a The Walking Dead

2014. február 10. - emTV.hu

fox.jpgMit tenne, ha egy reggelen arra ébredne, hogy a világ, amelyben addig élt, teljesen megváltozott? Ha minden nap a túlélésért kellene küzdenie a családjával, és egy tucatnyi idegennel együtt, miközben igazából senkiben nem bízhat? Ha döntések sorozatát kellene meghoznia az életben maradásért, emberi mivoltának megőrzéséért, sokszor pillanatok alatt? Ezekre keresi a választ a The Walking Dead sorozat, amely egy posztapokaliptikus világot tár a nézők elé. A sorozatban a Földet élőhalottak uralják, velük kell szembenéznie egy tucatnyi túlélő embernek, miközben egyre reménytelenebbé válik a világ hanyatlásának visszafordítása. Bemutató ma este tízkor, dupla résszel!

twd1.jpg

A The Walking Dead az utóbbi évek egyik legsikeresebb sorozata, egy ízig-vérig túlélőhorror, amely Robert Kirkman és Tony Moore azonos című képregényén alapul. A zombifilmek kiemelkedő darabjának sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint a több százezres rajongói klubok, a közel húsz elnyert szakmai- és közönségdíj, valamint az, hogy a történet egyes amerikai iskolák tananyagaiba is bekerült. A szereplők ugyanis olyan morális döntések sorozatait hozzák meg epizódról epizódra, amelyekkel egy esetleges világkatasztrófa során akár a valódi világban is szembesülhetnénk.

A váratlan fordulatokkal teli történet mellett az izgalmas karakterek is hozzájárulnak a sorozat sikeréhez. Rick Grimes, az erkölcsileg megkérdőjelezhetetlen főhős mellett fontos szerepet kap az együtt érző és empatikus feleség, Lori, a legjobb barát Shane, a bölcs, ám sokszor kegyetlenül őszinte Dale, és a kérlelhetetlen kemény legény Daryl. Rick kisfia, az érzékeny lelkű Carl pedig a nézők szeme előtt nő bele ebbe a világba, és válik ártatlan gyerekből rutinos zombigyilkossá. Az élőhalottak megjelenését jól felépített jelenetek, speciális effektek és látványos maszkok teszik élethűvé. A zombik külsejének megalkotásáért a többszörös díjnyertes Greg Nicotero a felelős, aki harminc éve dolgozik a szakmában és számos hollywoodi sikerfilm fűződik a nevéhez. A The Walking Dead kapcsán a zombik külsejének, mozgásának és viselkedésének kialakításában is kulcsszerepe van, maszkmesteri munkáját 2011-ben és 2012-ben is Emmy-díjjal ismerték el. Robert Kirkman neve szintén kulcs a sikerhez, a sorozat írója és executive producere a New York Times bestseller írója, aki igazi szupersztárnak számít a képregény iparban. A sorozatot továbbá olyan nevek fémjelzik, mint a háromszoros Oscar-díj jelölt Frank Darabont, A remény rabjai , A köd és a Halálsoron című filmek rendezője, vagy Gale Anne Hurd, aki számos világhírű alkotás, köztük A bolygó neve: halál, A mélység titka és a Terminátor – A halálosztó producere. A film főszereplője Andrew Lincoln, akit a This Life és a Teacher sorozatokból, valamint az Igazából szerelem mozifilmből ismernek leginkább a nézők. Lincolnt a The Walking Dead-ben nyújtott alakításáért idén januárban a kedvenc tévés antihősnek járó díjjal tüntették ki a People’s Choice Awardon.

A The Walking Dead első epizódjai 2010-ben kerültek bemutatásra. A sorozat olyan elsöprő sikert aratott, hogy a második évad bemutatóját már világszerte 122 országban követték figyelemmel, és a FOX International Channels legnézettebb drámai sorozata lett. A jelenleg negyedik évadánál tartó sorozat az első epizódoktól kezdve lesz látható a FOX műsorán, hétfőn esténként, magyar nyelven, dupla részekkel.

Ősszel pedig az ötödik évad világpremierjéhez Magyarország is csatlakozik: hazánkban már pár nappal az amerikai bemutató után adásba kerülnek a legújabb részek.

A sorozat szinkronjáról erre találsz néhány érdekességet.

A The Walking Dead magyar hangjai

Rick Andrew Lincoln Rajkai Zoltán
Shane Jon Bernthal Varga Gábor
Lori Sarah Wayne Callies Ruttkay Laura
Andrea Laurie Holden Solecki Janka
Carol Melissa McBride Kubik Anna

FOX // emTV.hu

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr815804900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása