Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Elhunyt Harold Ramis, a Szellemirtók egykori sztárja

Gyász

2014. február 25. - emTV.hu

gyasz.jpgElhunyt Harold Ramis, a Szellemirtók Dr. Egon Spenglerje, az Idétlen időkig vagy a Csak egy kis pánik rendező-forgókönyvírója - közölte hétfőn a Variety.com filmes portál. Ramis ritka autoimmun betegségben szenvedett, az évek óta betegeskedő művészt 69 esztendős korában hétfőn érte a halál chicagói otthonában.

haroldramis.jpg

A mulattatóra 1978-ban, a Party zóna című vígjáték társforgatójaként figyelt fel Hollywood. Később Bill Murrayvel együtt szerepelt a Bombázók a seregnek című filmben 1981-ben, valamint 1984-ben a Szellemirtókban és annak öt évvel későbbi folytatásában is. Utóbbi két szellemes komédiát forgatókönyvíróként is jegyezte.

A Chevy Chase-szel 1980-ban forgatott Golfőrültekkel mutatkozott be rendezőként, közös munkájuk a Családi vakációban folytatódott.

A Bill Murray főszereplésével készült Idétlen időkig című vígjáték forgatókönyvéért megkapta a BAFTA-díjat. Utolsó rendezése 2009-ben A kezdet kezdete című vígjáték volt, amelyben Jack Black és Michael Cera szerepelt. Színészként 2007-ben, a Felkoppintva című produkcióban is láthatta a közönség. Komikus vénájának elismeréseként elnyerte a legkiválóbb tehetségeknek járó Amerikai Komédia Díjat és a Brit Komédia Díjat.

MTI / emTV.hu // fotó: Szellemirtók 2 - Columbia

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr35832241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása