Élmény és vélemény | alapítva 2009-ben

Ross Kemp – veszett világ

Premier szombaton 22:30-kor a Spektrumon

2014. február 25. - emTV.hu

spektrum.jpg"Elvitathatatlan az a közelség, amelyet Ross Kemp elér ezzel a sorozattal. Sokkolóan intim" – ezt írja a Ross Kemp - veszett világ című sorozatról a világ egyik legtekintélyesebb szaklapja, a The Times. A lebilincselő sorozat világot bejáró és azt meghódító útján március 1-jén ér Magyarországra, aznap tűzi műsorára a Spektrum. Az első két évad epizódjai márciusban minden héten láthatóak a csatornán.

ross_kemp.JPG

Sorozatában Ross Kemp a világ olyan tájaira utazik, ahol mindennapos az életveszély, az erőszak, és ahol semmilyen törvény nem parancsol. A sorozat epizódjai feltárják, hogyan lépett szövetségre a nemzetközi szervezett bűnözés, a terrorizmus és a helyi bűnszövetkezetek, hogy milliók életét tegyék tönkre szerte a világon. Olyan történetek tanúi lehetünk, amelyeket még elmesélni is túl veszélyes; első kézből, maguktól az áldozatoktól hallhatunk a bűncselekményekről. Elkísérhetjük a rendőröket a bűnözés elleni harcba, és szemtől szemben találkozhatunk magukkal a bűnözőkkel. Az izgalmas epizódokban Ross Kemp felkutatja, és színvallásra kényszeríti azokat a kábítószer-kereskedőket, emberkereskedőket, terroristákat, gyilkosokat és erőszaktevőket, akik halált és pusztítást hoznak a világra.

Ross Kemp színészként is ismert könyvszerző, újságíró. Oknyomozó újságírásáért több nemzetközi díjjal is elismerték. Így kétszer nyerte el dokumentumsorozataival a brit BAFTA-díjat, egyszer pedig az AIB Díjátadón az év nemzetközi televíziós személyiségének is megválasztották.

A dokumentum-sorozat első 2 évad epizódjainak színhelyei között szerepel Kongó, Mexikó, Haiti, Románia, Venezuela, Karachi, New Orleans, Kelet-Afrika és Glasgow is.

Az első epizódban Ross Chicagóba utazik, hogy feltárja a fertőzésként terjedő heroinfüggőség hátterét, amely életeket, családokat, egész közösségeket tesz tönkre, és amely napjainkban a város gettóiból egyre inkább átterjed a legtehetősebbek lakta kertvárosokra is. Ross, aki kivételesen ritka bepillantást nyer a város titokzatos és igen jövedelmező alvilágába, lőterekre látogat el, és tanúja lesz, ahogy bandatagok nagykereskedelmi mennyiségű heroin-szállítmányokat készítenek elő földalatti titkos "raktárakban". Az utcasarkokon heroinfüggő nőkkel és dílerekkel találkozik, akik az utcákat járva drogért árulják a testüket, valamint férfiakkal, akiket koldulásra, bolti lopásra és betörésre kényszerítenek a napi adagjukért cserébe.

A sorozat további részei bejárják a világ legdrámaibb sarkait. Így azt az európai országot, ahol eltörlése után 125 évvel még mindig virágzik a rabszolgaság. De járunk Venezuelában, ahol az emberrablás járványként terjed. Kiderül, hogy Glasgow, amellett hogy Európa egyik legfontosabb pénzügyi központja, egyben az Egyesült Királyság egyik leghátrányosabb helyzetű területe. Legszegényebb körzeteiben csaknem 70 százalékos a munkanélküliség, a férfiak várható élettartama pedig Észak-Korea és a Gázai övezet értékeivel egyezik meg. Majd irány a megdöbbentő ellentétek földjére, Marseilles-be. A városban egy milliárdos játszótere alig kőhajításnyira helyezkedik el Európa legszegényebb és legveszélyesebb lakótelepeitől, amelyek mára a rendőrség számára tiltott zónákká váltak. De a sorozatban New Orleans sem sajátos kultúrája, zenéje vagy konyhája miatt szerepel: a titokzatos várost belülről mélyen emészti a népbetegségként terjedő szegénység és a mélyen gyökerező fegyverviselési kultúra. A drámák sora Tanzániával zárul. A nagy aranyláz színhelye más miatt félelmetes: albínó emberek tucatjaira leselkedik veszély.

Ross Kemp – veszett világ / premier március 1. 22:30 //  további epizódok: március 2., 8-9., 15-16., 22-23., 29-30., 22:30

Spektrum

fb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://emtv.blog.hu/api/trackback/id/tr565832272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása